Tydzień 02 września - 08 września
Jadłospis od 02.09.2024 r. do 08.09.2024 r.
Poniedziałek 02.09Wtorek 03.09Środa 04.09Czwartek 05.09Piątek 06.09
Śniadanie
- Płatki pszenne na mleku 200 ml (MLE, GLU OW,) składniki: mleko 2%, płatki pszenne
- Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Bułka pszenna długa krojona 50 g (GLU PSZ,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Ser mozzarella 50 g (MLE,)
- Polędwica Sopocka drobiowo-wieprzowa 50 g (SOJ,)
- Sałata lodowa 35 g
- Herbata czarna ekspresowa 250 ml składniki: woda, cukier, herbata czarna ekspresowa
- Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Ser mozzarella 50 g (MLE,)
- Polędwica Sopocka drobiowo-wieprzowa 50 g (SOJ,)
- Sałata lodowa 35 g
- Herbata czarna ekspresowa 250 ml składniki: woda, herbata czarna ekspresowa
- II śniadanie – kanapka graham z szynką wędzoną (GLU PSZ, MLE, ) składniki: chleb graham 30 g, masło extra 82% 5 g, szynka wędzona 30 g, sałata zielona 5 g
Obiad
- Zupa ogórkowa z ziemniakami + 250 g ( GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL,)
- Ziemniaki gotowane z koperkiem + 200 g
- Schab pieczony cały + 100 g
- Sos własny dieta + 70 g (SOJ,)
- Surówka z czerwonej kapusty z natką pietruszki i słonecznikiem b/c + 150 g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Zupa ogórkowa z ziemniakami + 250 g ( GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL,)
- Ziemniaki gotowane z koperkiem + 200 g
- Schab pieczony cały + 100 g
- Sos własny dieta + 70 g (SOJ,)
- Surówka z czerwonej kapusty z natką pietruszki i słonecznikiem b/c + 150 g
- Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
- Podwieczorek – Arbuz 150 g
Wartości odżywcze
E: 2191.9 kcal; B: 104.6 g; T: 78.3 g; Kw. tł. nasy.: 28.2 g; W: 276.1 g; W tym cukry: 73.2 g; Bł.: 25 g; Sól: 9.9 g
E: 2123.3 kcal; B: 105 g; T: 80 g; Kw. tł. nasy.: 27.7 g; W: 259.6 g; W tym cukry: 49.2 g; Bł.: 34.3 g; Sól: 11.5 g
Śniadanie
- Zacierka na mleku 200 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE,) składniki: mleko 2%, makaron zacierka z pszenicy zwyczajnej z kurkumą
- Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Bułka pszenna długa krojona 50 g (GLU PSZ,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Smalec z fasoli z kurkumą i tymiankiem + 50 g
- Kabanos drobiowo-wieprzowy średnio rozdrobniony wędzony,parzony,suszony. 50 g
- Papryka świeża 60 g
- Herbata ekspresowa owocowa z/c 250 ml
- Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Smalec z fasoli z kurkumą i tymiankiem + 50 g
- Kabanos drobiowo-wieprzowy średnio rozdrobniony wędzony,parzony,suszony. 50 g
- Papryka świeża 60 g
- Herbata ekspresowa owocowa b/c 250 ml
- II śniadanie – kanapka graham z filetem królewskim (GLU PSZ, MLE,) składniki: chleb graham 30 g, masło extra 82% 5 g, filet królewski z indykiem 30 g + śliwki 2 szt.
Obiad
- Zupa krem z białych warzyw + 250 ml (SOJ, SEL,)
- Grzanki pszenne 10 g (GLU PSZ,)
- Polędwiczka z kurczaka na parze + 120 g
- Sos szpinakowy + 70 g (MLE,)
- Kasza jęczmienna + 170 g (GLU JĘCZ,)
- Surówka z kapusty pekińskiej, kukurydzą, jabłkiem, papryką czerwoną b/c + 150 g (MLE,)
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Zupa krem z białych warzyw + 250 ml (SOJ, SEL,)
- Grzanki pszenne 10 g (GLU PSZ,)
- Polędwiczka z kurczaka na parze + 120 g
- Sos szpinakowy + 100 g (MLE,)
- Kasza jęczmienna + 170 g (GLU JĘCZ,)
- Surówka z kapusty pekińskiej, kukurydzą, jabłkiem, papryką czerwoną b/c + 150 g (MLE,)
- Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
- Podwieczorek – kefir 1,5% tł 150 g (MLE,)
Wartości odżywcze
E: 2429.8 kcal; B: 107.3 g; T: 83.4 g; Kw. tł. nasy.: 25.1 g; W: 319.9 g; W tym cukry: 70.8 g; Bł.: 30.3 g; Sól: 13.9 g
E: 2450.6 kcal; B: 120.5 g; T: 90.5 g; Kw. tł. nasy.: 29.7 g; W: 303.4 g; W tym cukry: 50 g; Bł.: 40.3 g; Sól: 17 g
Śniadanie
- Kasza kukurydziana na mleku 200 ml (MLE,) składniki: mleko 2%, kasza kukurydziana
- Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Bułka pszenna długa krojona 50 g (GLU PSZ,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Sałatka z makaronem pełnoziarnistym z kurczakiem i warzywami + 150 g (GLU PSZ,)
- Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
- Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml
- Sałatka z makaronem pełnoziarnistym z kurczakiem i warzywami + 150 g (GLU PSZ,)
- II śniadanie – kanapka graham z jajkiem gotowanym (GLU PSZ, MLE,) składniki: chleb graham 30 g, masło extra 82% 5 g, jajko gotowane kl M 0,5 szt., sałata zielona 5 g
Obiad
- Kapuśniak z kapusty białej + 250 g (GLU PSZ, SEL, GOR,)
- Wieprzowina w sosie słodko-kwaśnym z warzywami + 200 g (SOJ,)
- Ryż brązowy + 170 g
- Fasolka szparagowa zielona + 150 g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Kapuśniak z kapusty białej + 250 g (GLU PSZ, SEL, GOR,)
- Wieprzowina w sosie słodko-kwaśnym z warzywami + 200 g (SOJ,)
- Ryż brązowy + 170 g
- Fasolka szparagowa zielona + 150 g
- Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
- Podwieczorek – Nektarynka 1 szt.
Wartości odżywcze
E: 2487 kcal; B: 91.8 g; T: 76.7 g; Kw. tł. nasy.: 21.1 g; W: 365.8 g; W tym cukry: 84.1 g; Bł.: 33.6 g; Sól: 9.5 g
E: 2512.3 kcal; B: 104.7 g; T: 87.3 g; Kw. tł. nasy.: 26.2 g; W: 342.6 g; W tym cukry: 43.6 g; Bł.: 46.8 g; Sól: 13.3 g
Śniadanie
- Płatki owsiane na mleku 200 ml (MLE, GLU OW,) składniki: mleko 2%, płatki owsiane
- Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Bułka pszenna długa krojona 50 g (GLU PSZ,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Polędwica wiśniowa wędzona parzona 50 g (GLU PSZ, SOJ,)
- Pasta z jaj z natką pietruszki + 50 g (JAJ, MLE,)
- Sałata lodowa z pomidorami i olejem + 60 g
- Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
- Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Polędwica wiśniowa wędzona parzona 50 g (GLU PSZ, SOJ,)
- Pasta z jaj z natką pietruszki + 50 g (JAJ, MLE,)
- Sałata lodowa z pomidorami i olejem + 60 g
- Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml
- II śniadanie – kanapka graham z serkiem naturalnym i sałatą lodową (GLU PSZ, MLE,) składniki: chleb graham 30 g, masło extra 82% 5 g, serek naturalny 30 g, sałata zielona 5 g
Obiad
- Zupa krem z buraków + 250 ml (SOJ, MLE, SEL,)
- Groszek zielony blanszowany + 20 g
- Pulpet wieprzowy z nadzieniem pomidorowym + 100 g (GLU PSZ, JAJ, SEL,)
- Sos brokułowy- dieta + 70 g (MLE,)
- Makaron pełnoziarnisty świderki + 170 g (GLU PSZ,)
- Surówka z marchwi, jabłka i pomarańczy b/c + 150 g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Zupa krem z buraków + 250 ml (SOJ, MLE, SEL,)
- Groszek zielony blanszowany + 20 g
- Pulpet wieprzowy z nadzieniem
- pomidorowym + 100 g (GLU PSZ, JAJ, SEL,)
- Sos brokułowy- dieta + 100 g (MLE,)
- Makaron pełnoziarnisty świderki + 170 g (GLU PSZ,)
- Surówka z marchwi, jabłka i pomarańczy b/c + 150 g
- Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
- Podwieczorek – Jogurt naturalny 150 g 1 szt. (MLE,)
Wartości odżywcze
E: 2376 kcal; B: 99.5 g; T: 80.2 g; Kw. tł. nasy.: 25.6 g; W: 319.1 g; W tym cukry: 95.8 g; Bł.: 33.5 g; Sól: 11.3 g
E: 2356.7 kcal; B: 106.2 g; T: 96.2 g; Kw. tł. nasy.: 34 g; W: 275.1 g; W tym cukry: 50.4 g; Bł.: 41.8 g; Sól: 13.6 g
Śniadanie
- Płatki pszenne na mleku 200 ml (GLU PSZ, MLE,) składniki: mleko 2%, płatki pszenne
- Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Bułka pszenna długa krojona 50 g (GLU PSZ,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Twaróg półtłusty 50 g (MLE,)
- Miód (25g) 1 szt
- Arbuz 150 g
- Herbata ekspresowa owocowa z/c 250 ml
- Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Twaróg półtłusty 50 g (MLE,)
- Polędwica z Majerankiem, drobiowa z dodatkiem wieprzowiny, parzona 50 g (SOJ,)
- Arbuz 150 g
- Herbata ekspresowa owocowa b/c 250 ml
- II śniadanie – kanapka graham z polędwicą sopocką i sałatą (GLU PSZ, MLE,) składniki: chleb graham 30 g, masło extra 82% 5 g, polędwica sopocka 30 g, sałata zielona 5 g
Obiad
- Zupa brokułowa z ziemniakami + 250 ml (SOJ, MLE, SEL,)
- Morszczuk pieczony w posypce ziołowej + 100 g (RYB,)
- Ziemniaki gotowane z koperkiem + 200 g
- Tzatziki + 150 g (MLE,)
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Zupa brokułowa z ziemniakami + 250 ml (SOJ, MLE, SEL,)
- Morszczuk pieczony w posypce ziołowej + 100 g (RYB,)
- Ziemniaki gotowane z koperkiem + 200 g
- Tzatziki + 150 g (MLE,)
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Podwieczorek – kefir 1,5% tł. 150 g (MLE,)
Wartości odżywcze
E: 2227 kcal; B: 81.6 g; T: 61.8 g; Kw. tł. nasy.: 20.8 g; W: 349.7 g; W tym cukry: 126.6 g; Bł.: 28.1 g; Sól: 8.6 g
E: 2103.8 kcal; B: 98.1 g; T: 79.1 g; Kw. tł. nasy.: 30.6 g; W: 266.2 g; W tym cukry: 56.6 g; Bł.: 33.4 g; Sól: 11.7 g
Tydzień 09 września - 15 września
Jadłospis od 09.09.2024 r. do 15.09 2024 r.
Poniedziałek 09.09Wtorek 10.09Środa 11.09Czwartek 12.09Piątek 13.09
Śniadanie
- Zacierka na mleku 200 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE,)
- Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Bułka pszenna długa krojona 50 g (GLU PSZ,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Polędwica Sopocka drobiowo-wieprzowa wędzona parzona 50 g (SOJ,)
- Pasta z groszku zielonego + 50 g
- Papryka świeża 60 g
- Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
- Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Polędwica Sopocka drobiowo-wieprzowa wędzona parzona 50 g (SOJ,)
- Pasta z groszku zielonego + 50 g
- Papryka świeża 60 g
- Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml
- II śniadanie – kanapka graham z jajkiem gotowanym (GLU PSZ, MLE,) składniki: chleb graham 30 g, masło extra 82% 5 g, jajko gotowane kl M 0,5 szt. + jabłko 1 szt.
Obiad
- Zupa krem z kalafiora + 250 ml (SOJ, SEL,)
- Grzanki pszenne 10 g (GLU PSZ,)
- Burger z buraka z serem mozzarella + 160 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, GOR, )
- Sos grzybowy + 70 g (SOJ, MLE,)
- Ryż biały + 170 g
- Bukiet warzyw gotowanych + 150 g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Zupa krem z kalafiora + 250 ml (SOJ, SEL,)
- Grzanki pszenne 10 g (GLU PSZ,)
- Burger z buraka z serem mozzarella + 160 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, GOR, )
- Sos grzybowy + 70 g (SOJ, MLE,)
- Ryż brązowy + 170 g
- Bukiet warzyw gotowanych + 150 g
- Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
- Podwieczorek – sok wielowarzywny pasteryzowany 200 ml
Wartości odżywcze
E: 2484.2 kcal; B: 98.6 g; T: 80.2 g; Kw. tł. nasy.: 24 g; W: 352.1 g; W tym cukry: 70.7 g; Bł.: 29.7 g; Sól: 14.6 g
E: 2428.3 kcal; B: 98.7 g; T: 92.6 g; Kw. tł. nasy.: 27.2 g; W: 313.2 g; W tym cukry: 44.8 g; Bł.: 50.3 g; Sól: 13.4 g
Śniadanie
- Płatki owsiane na mleku 200 ml (MLE, GLU OW,)
- Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Bułka pszenna długa krojona 50 g (GLU PSZ,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Szynka Konserwowa drobiowa 50 g (SOJ,)
- Pasta z tuńczykiem i natką pietruszki + 50 g (GLU PSZ, RYB, MLE, )
- Sałata lodowa z pomidorami i olejem + 60 g
- Herbata ekspresowa owocowa z/c 250 ml
- Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Szynka Konserwowa drobiowa 50 g (SOJ,)
- Pasta z tuńczykiem i natką pietruszki + 50 g (GLU PSZ, RYB, MLE,)
- Sałata lodowa z pomidorami i olejem + 60 g
- Herbata ekspresowa owocowa b/c 250 ml
- II śniadanie – kanapka graham ze schabem i papryką czerwoną (GLU PSZ, MLE, SOJ,) składniki: chleb graham 30 g, masło extra 82% 5 g, schab wędzony 30 g, papryka czerwona 30 g
Obiad
- Zupa krem z pomidorów + 250 ml (SOJ, SEL,)
- Ser mozzarella 10 g (MLE,)
- Kotlet schabowy panierowany + 100 g (GLU PSZ, JAJ,)
- Ziemniaki gotowane z koperkiem + 200 g
- Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą + 150 g (MLE,)
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Zupa krem z pomidorów + 250 ml (SOJ, SEL,)
- Ser mozzarella 10 g (MLE,)
- Roladka wieprzowa z warzywami, pieczona + 100 g (GLU PSZ, JAJ, SEL,)
- Sos własny dieta + 70 g (SOJ,)
- Ziemniaki gotowane z koperkiem + 200 g
- Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą + 150 g (MLE,)
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Podwieczorek – kefir 2% tł. 150 ml 1 szt. (MLE,)
Wartości odżywcze
E: 2199.4 kcal; B: 96.3 g; T: 66.3 g; Kw. tł. nasy.: 24.3 g; W: 317.5 g; W tym cukry: 107.4 g; Bł.: 28.5 g; Sól: 10.6 g
E: 2180.9 kcal; B: 104 g; T: 88.4 g; Kw. tł. nasy.: 30.9 g; W: 256.3 g; W tym cukry: 36.7 g; Bł.: 36.7 g; Sól: 13 g
Śniadanie
- Ryż biały na mleku 200 ml (MLE, GLU JĘCZ,)
- Bułka pszenna długa krojona 50 g (GLU PSZ,)
- Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Jajko gotowane kl M 1 szt (JAJ,)
- Dip jogurtowy naturalny + 50 g (MLE,)
- Polędwica z Majerankiem, drobiowa 50 g (SOJ,)
- Papryka czerwona 60 g
- Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
- Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Jajko gotowane kl M 1 szt (JAJ,)
- Dip jogurtowy naturalny + 50 g (MLE,)
- Polędwica z Majerankiem, drobiowa 50 g (SOJ,)
- Papryka czerwona 60 g
- Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml
- II śniadanie – kanapka z serkiem śmietankowym i pomidorem (GLU PSZ, MLE, SOJ,) składniki: chleb razowy pszenno-żytni 30 g, masło extra 82% 5 g, serek śmietankowy 30 g, pomidor 30 g
Obiad
- Zupa grochowa z ziemniakami + 250 g (GLU PSZ, SOJ, SEL, GOR,)
- Filet z kurczaka pieczony w słodkiej papryce + 100 g
- Sos brokułowy- dieta + 70 g (MLE,)
- Ryż brązowy + 170 g
- Surówka z marchwi i selera + 150 g (MLE, SEL,)
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Zupa grochowa z ziemniakami + 250 g (GLU PSZ, SOJ, SEL, GOR,)
- Filet z kurczaka pieczony w słodkiej papryce + 100 g
- Sos brokułowy- dieta + 70 g (MLE,)
- Ryż brązowy + 170 g
- Surówka z marchwi i selera + 150 g (MLE, SEL,)
- Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
- Podwieczorek – śliwka 2 szt.
Wartości odżywcze
E: 2186.4 kcal; B: 113 g; T: 64.5 g; Kw. tł. nasy.: 18.5 g; W: 296.1 g; W tym cukry: 58.3 g; Bł.: 34.4 g; Sól: 11.1 g
E: 2226.8 kcal; B: 114.5 g; T: 77.8 g; Kw. tł. nasy.: 25.3 g; W: 280.7 g; W tym cukry: 37.8 g; Bł.: 42.9 g; Sól: 12.7 g
Śniadanie
- Kasza manna na mleku 200 ml (MLE, GLU JĘCZ,)
- Bułka pszenna długa krojona 50 g (GLU PSZ,)
- Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Polędwica wiśniowa wędzona 50 g (GLU PSZ, SOJ,)
- Pomidor 60 g
- Pudding chia z musem truskawkowym 150 g
- Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
- Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Polędwica wiśniowa wędzona 50 g (GLU PSZ, SOJ,)
- Pomidor 60 g
- Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml
- II śniadanie – kanapka z twarożkiem i papryką czerwoną (GLU PSZ, MLE,) składniki: chleb razowy pszenno-żytni 30 g, masło extra 82% 5 g, twarożek 30 g, papryka czerwona 30 g
Obiad
- Zupa szpinakowa z ziemniakami + 250 ml (JAJ, SOJ, SEL,)
- Sos boloński z wieprzowiną + 200 g (SEL,)
- Makaron spaghetti + 170 g (GLU PSZ,)
- Surówka wielowarzywna z olejem + 150 g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Zupa szpinakowa z ziemniakami + 250 ml (JAJ, SOJ, SEL,)
- Sos boloński z wieprzowiną + 200 g (SEL,)
- Makaron pełnoziarnisty świderki + 170 g (GLU PSZ,)
- Surówka wielowarzywna z olejem + 150 g
- Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
- Podwieczorek – Jogurt naturalny 2,5% tł 150g 1 szt (MLE,)
Wartości odżywcze
E: 2238.1 kcal; B: 94.5 g; T: 74.8 g; Kw. tł. nasy.: 24.1 g; W: 307.3 g; W tym cukry: 63.7 g; Bł.: 25.5 g; Sól: 11.8 g
E: 2163.4 kcal; B: 97.9 g; T: 82.6 g; Kw. tł. nasy.: 27.6 g; W: 268.9 g; W tym cukry: 34.7 g; Bł.: 39.9 g; Sól: 13.1 g
Śniadanie
- Płatki owsiane na mleku 200 ml (MLE, GLU OW,)
- Bułka pszenna długa krojona 50 g (GLU PSZ,)
- Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Zielona pasta z pieczonego kurczaka + 50 g (JAJ, MLE,)
- Porzeczkowy twarożek + 50 g (MLE,)
- Nektarynka 1 szt.
- Kakao z mlekiem 250 ml (MLE,)
- Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Ser żółty 50 g (MLE,)
- Zielona pasta z pieczonego kurczaka + 50 g (JAJ, MLE,)
- Papryka czerwona 60 g
- Kakao z mlekiem b/c 250 ml (MLE,)
- II śniadanie – kanapka z szynkową z indyka (GLU PSZ, MLE, SOJ,) składniki: chleb razowy pszenno-żytni 30 g, masło extra 82% 5 g, szynkowa z indyka 30 g
Obiad
- Zupa ryżowa z ziemniakami + 250 g (SOJ, SEL,)
- Morszczuk pieczony w posypce paprykowo-ziołowej + 200 g (RYB,)
- Sos chrzanowy + 70 g (MLE, S02,)
- Ziemniaki gotowane z koperkiem + 200 g
- Mix sałat z sosem winegret b/c + 60 g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Zupa ryżowa z ziemniakami + 250 g (SOJ, SEL,)
- Morszczuk na parze + 200 g (RYB,)
- Sos chrzanowy + 70 g (MLE, S02,)
- Ziemniaki gotowane z koperkiem + 200 g
- Mix sałat z sosem winegret b/c + 60 g
- Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
- Podwieczorek – pomarańcza 150 g
Wartości odżywcze
E: 2116 kcal; B: 103 g; T: 57.6 g; Kw. tł. nasy.: 22 g; W: 305.3 g; W tym cukry: 102 g; Bł.: 23.7 g; Sól: 8.1 g
E: 2111.7 kcal; B: 111.7 g; T: 75.9 g; Kw. tł. nasy.: 33.6 g; W: 263.2 g; W tym cukry: 49.9 g; Bł.: 37.5 g; Sól: 9.7 g
Tydzień 16 września - 22 września
Jadłospis od 16.09.2024 r. do 22.09.2024 r.
Poniedziałek 16.09Wtorek 17.09Środa 18.09Czwartek 19.09Piątek 20.09
Śniadanie
- Kasza manna na mleku 200 ml (MLE, GLU OW,) składniki: mleko 2%, kasza manna
- Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Bułka pszenna długa krojona 50 g (GLU PSZ,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Ser mozzarella 50 g (MLE,)
- Polędwica Sopocka drobiowo-wieprzowa 50 g (SOJ,)
- Sałata lodowa 35 g
- Herbata czarna ekspresowa 250 ml składniki: woda, cukier, herbata czarna ekspresowa
- Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Ser mozzarella 50 g (MLE,)
- Polędwica Sopocka drobiowo-wieprzowa 50 g (SOJ,)
- Sałata lodowa 35 g
- Herbata czarna ekspresowa 250 ml składniki: woda, herbata czarna ekspresowa
- II śniadanie – kanapka graham z szynką wędzoną (GLU PSZ, MLE, ) składniki: chleb graham 30 g, masło extra 82% 5 g, szynka wędzona 30 g, sałata zielona 5 g
Obiad
- Zupa jarzynowa z ziemniakami + 250 ml (SOJ, MLE, SEL,)
- Makaron świderki + 170 g (GLU PSZ,)
- Masa serowa do makaronu + 100 g (MLE,)
- Mus truskawkowy b/c + 70 g (MLE,)
- Banan 1szt.
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Zupa jarzynowa z ziemniakami + 250 ml (SOJ, MLE, SEL,)
- Makaron pełnoziarnisty świderki + 170 g (GLU PSZ,)
- Schab pieczony cały + 100 g
- Sos własny dieta + 70 g (SOJ,)
- Surówka z kapusty pekińskiej z olejem +150 g
- Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
- Podwieczorek – Gruszka 1 szt. 150 g
Wartości odżywcze
E: 2452.3 kcal; B: 112.2 g; T: 72.4 g; Kw. tł. nasy.: 30.3 g; W: 349.4 g; W tym cukry: 122.2 g; Bł.: 23.6 g; Sól: 9.2 g
E: 2293.1 kcal; B: 118.2 g; T: 87.1 g; Kw. tł. nasy.: 29.7 g; W: 270.9 g; W tym cukry: 42.3 g; Bł.: 38.9 g; Sól: 12.6 g
Śniadanie
- Płatki owsiane na mleku 200 ml (MLE, GLU OW,) składniki: mleko 2%, płatki owsiane
- Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Bułka pszenna długa krojona 50 g (GLU PSZ,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Smalec z fasoli z kurkumą i tymiankiem + 50 g
- Kabanos drobiowo-wieprzowy średnio rozdrobniony wędzony,parzony,suszony. 50 g
- Papryka świeża 60 g
- Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml
- Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Smalec z fasoli z kurkumą i tymiankiem + 50 g
- Kabanos drobiowo-wieprzowy średnio rozdrobniony wędzony,parzony,suszony. 50 g
- Papryka świeża 60 g
- Herbata czarna ekspresowa z cytryną b/c 250 ml
- II śniadanie – kanapka graham z filetem królewskim (GLU PSZ, MLE,) składniki: chleb graham 30 g, masło extra 82% 5 g, filet królewski z indykiem 30 g + śliwki 2 szt.
Obiad
- Zupa krem z białych warzyw + 250 ml (SOJ, SEL,)
- Grzanki pszenne 10 g (GLU PSZ,)
- Pulpet z kurczaka + 100 g (GLU PSZ, JAJ,)
- Sos pomidorowy + 70 g
- Kasza jęczmienna + 170 g (GLU JĘCZ,)
- Sałata zielona z jogurtem + 60 g (MLE,)
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Zupa krem z białych warzyw + 250 ml (SOJ, SEL,)
- Grzanki pszenne 10 g (GLU PSZ,)
- Pulpet z kurczaka + 100 g (GLU PSZ, JAJ,)
- Sos pomidorowy + 70 g
- Kasza jęczmienna + 170 g (GLU JĘCZ,)
- Sałata zielona z jogurtem + 60 g (MLE,)
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Podwieczorek – Kefir 1,5% tł. 150 ml 1 szt. (MLE,)
Wartości odżywcze
E: 2277.6 kcal; B: 85.5 g; T: 83 g; Kw. tł. nasy.: 26 g; W: 301.6 g; W tym cukry: 68.4 g; Bł.: 28 g; Sól: 10.3 g
E: 2298.7 kcal; B: 98.9 g; T: 88.1 g; Kw. tł. nasy.: 30.5 g; W: 289 g; W tym cukry: 47.5 g; Bł.: 37.2 g; Sól: 13.2 g
Śniadanie
- Płatki pszenne na mleku 200 ml (MLE,) składniki: mleko 2%, płatki pszenne
- Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Bułka pszenna długa krojona 50 g (GLU PSZ,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Sałatka z makaronem pełnoziarnistym z kurczakiem i warzywami + 150 g (GLU PSZ,)
- Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
- Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml
- Sałatka z makaronem pełnoziarnistym z kurczakiem i warzywami + 150 g (GLU PSZ,)
- II śniadanie – kanapka graham z jajkiem gotowanym (GLU PSZ, MLE,) składniki: chleb graham 30 g, masło extra 82% 5 g, jajko gotowane kl M 0,5 szt., sałata zielona 5 g
Obiad
- Kapuśniak z kapusty białej + 250 ml (GLU PSZ, SEL, GOR,)
- Gulasz wieprzowy z warzywami + 200 g (GLU PSZ, SEL,)
- Ryż brązowy + 170 g
- Surówka z selera i brzoskwini b/c + 150 g (SEL,)
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Kapuśniak z kapusty białej + 250 ml (GLU PSZ, SEL, GOR,)
- Gulasz wieprzowy z warzywami + 200 g (GLU PSZ, SEL,)
- Ryż brązowy + 170 g
- Surówka z selera i brzoskwini b/c + 150 g (SEL,)
- Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
- Podwieczorek – Nektarynka 1 szt.
Wartości odżywcze
E: 2651 kcal; B: 91.7 g; T: 92.9 g; Kw. tł. nasy.: 23.7 g; W: 368.2 g; W tym cukry: 92.2 g; Bł.: 34.6 g; Sól: 9.3 g
E: 2673.7 kcal; B: 104.6 g; T: 103.2 g; Kw. tł. nasy.: 28.7 g; W: 344.3 g; W tym cukry: 50.8 g; Bł.: 46.6 g; Sól: 12.9 g
Śniadanie
- Płatki owsiane na mleku 200 ml (MLE, GLU OW,) składniki: mleko 2%, płatki owsiane
- Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Bułka pszenna długa krojona 50 g (GLU PSZ,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Polędwica wiśniowa wędzona parzona 50 g (GLU PSZ, SOJ,)
- Pasta z jaj z natką pietruszki + 50 g (JAJ, MLE,)
- Sałata lodowa z pomidorami i olejem + 60 g
- Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
- Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Polędwica wiśniowa wędzona parzona 50 g (GLU PSZ, SOJ,)
- Pasta z jaj z natką pietruszki + 50 g (JAJ, MLE,)
- Sałata lodowa z pomidorami i olejem + 60 g
- Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml
- II śniadanie – kanapka graham z serkiem naturalnym i rukolą (GLU PSZ, MLE,) składniki: chleb graham 30 g, masło extra 82% 5 g, serek naturalny 30 g, rukola 5 g
Obiad
- Zupa krem z buraków + 250 ml (SOJ, MLE, SEL,)
- Groszek zielony blanszowany + 20 g
- Udziec z kurczaka wolno gotowany w glazurze miodowej + 100 g
- Ziemniaki gotowane z koperkiem + 200 g
- Surówka z pora z jabłkiem + 150 g (MLE,)
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Zupa krem z buraków + 250 ml (SOJ, MLE, SEL,)
- Groszek zielony blanszowany + 20 g
- Udziec z kurczaka wolno gotowany z ziołami + 100 g
- Sos własny dieta + 70 g (SOJ,)
- Ziemniaki gotowane z koperkiem + 200 g
- Surówka z pora z jabłkiem + 150 g (MLE,)
- Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
- Podwieczorek – Jogurt naturalny 150 g 1 szt. (MLE,)
Wartości odżywcze
E: 2138.8 kcal; B: 103.3 g; T: 60.5 g; Kw. tł. nasy.: 21.2 g; W: 307.4 g; W tym cukry: 97.1 g; Bł.: 30.5 g; Sól: 10 g
E: 2139.8 kcal; B: 111.8 g; T: 77.2 g; Kw. tł. nasy.: 29.9 g; W: 262.7 g; W tym cukry: 51.5 g; Bł.: 38.6 g; Sól: 12.2 g
Śniadanie
- Płatki pszenne na mleku 200 ml (GLU PSZ, MLE,) składniki: mleko 2%, płatki pszenne
- Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Bułka pszenna długa krojona 50 g (GLU PSZ,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Twarożek makowy 50 g(MLE,)
- Miód (25g) 1 szt
- Jabłko 1 szt.
- Herbata ekspresowa owocowa z/c 250 ml
- Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Twarożek makowy 50 g (MLE,)
- Polędwica z Majerankiem, drobiowa z dodatkiem wieprzowiny, parzona 50 g (SOJ,)
- Jabłko 1 szt.
- Herbata ekspresowa owocowa b/c 250 ml
- II śniadanie – kanapka graham z polędwicą sopocką i sałatą (GLU PSZ, MLE,) składniki: chleb graham 30 g, masło extra 82% 5 g, polędwica sopocka 30 g, sałata zielona 5 g
Obiad
- Zupa brokułowa z ziemniakami + 250 ml (SOJ, MLE, SEL,)
- Morszczuk pieczony w posypce ziołowej + 200 g (RYB,)
- Ziemniaki gotowane z koperkiem + 200 g
- Warzywa po grecku + 150 g (SEL,)
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Zupa brokułowa z ziemniakami + 250 ml (SOJ, MLE, SEL,)
- Morszczuk pieczony w posypce ziołowej + 200 g (RYB,)
- Sos cytrynowy + 70 g (GLU PSZ, MLE,)
- Ziemniaki gotowane z koperkiem + 200 g
- Fasolka szparagowa żółta + 150 g
- Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
- Podwieczorek – Kefir 1,5% tł. 150 ml 1 szt. (MLE,)
Wartości odżywcze
E: 2160.7 kcal; B: 78.6 g; T: 58.1 g; Kw. tł. nasy.: 19.9 g; W: 344.4 g; W tym cukry: 120.6 g; Bł.: 33.3 g; Sól: 8.4 g
E: 2122 kcal; B: 97.8 g; T: 79.6 g; Kw. tł. nasy.: 34.8 g; W: 269.9 g; W tym cukry: 48.8 g; Bł.: 39 g; Sól: 11.8 g
Tydzień 23 września - 29 września
Jadłospis od 23.09.2024 r. do 29.09.2024 r.
Poniedziałek 23.09Wtorek 24.09Środa 25.09Czwartek 26.09Piątek 27.09
Śniadanie
- Ryż na mleku 200 ml (MLE,)
- Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Bułka pszenna długa krojona 50 g (GLU PSZ,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Polędwica Sopocka drobiowo-wieprzowa wędzona parzona 50 g (SOJ,)
- Pasta z groszku zielonego + 50 g
- Papryka świeża 60 g
- Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
- Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Polędwica Sopocka drobiowo-wieprzowa wędzona parzona 50 g (SOJ,)
- Pasta z groszku zielonego + 50 g
- Papryka świeża 60 g
- Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml
- II śniadanie – kanapka graham z jajkiem gotowanym (GLU PSZ, MLE,) składniki: chleb graham 30 g, masło extra 82% 5 g, jajko gotowane kl M 0,5 szt. + gruszka 1 szt.
Obiad
- Zupa krem z kalafiora + 250 ml (SOJ, SEL,)
- Grzanki pszenne 10 g (GLU PSZ,)
- Gulasz z ciecierzycą, pieczarkami, papryką i cukinią (GLU PSZ, SEL,)
- Ryż biały + 170 g
- Fasolka szparagowa żółta 150 g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Zupa krem z kalafiora + 250 ml (SOJ, SEL,)
- Grzanki pszenne 10 g (GLU PSZ,)
- Gulasz z ciecierzycą, pieczarkami, papryką i cukinią (GLU PSZ, SEL,)
- Ryż brązowy + 170 g
- Fasolka szparagowa żółta 150 g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Podwieczorek – sok wielowarzywny pasteryzowany 0,33 1 szt.
Wartości odżywcze
E: 2160.8 kcal; B: 81.9 g; T: 51.2 g; Kw. tł. nasy.: 17.6 g; W: 357.9 g; W tym cukry: 70.8 g; Bł.: 31.5 g; Sól: 13.6 g
E: 2105.9 kcal; B: 82.1 g; T: 63.5 g; Kw. tł. nasy.: 20.8 g; W: 319 g; W tym cukry: 44.9 g; Bł.: 52.1 g; Sól: 12.4 g
Śniadanie
- Płatki owsiane na mleku 200 ml (MLE, GLU OW,)
- Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Bułka pszenna długa krojona 50 g (GLU PSZ,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Szynka Konserwowa drobiowa 50 g (SOJ,)
- Pasta z tuńczykiem i natką pietruszki + 50 g (GLU PSZ, RYB, MLE, )
- Sałata lodowa z pomidorami i olejem + 60 g
- Herbata ekspresowa owocowa z/c 250 ml
- Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Szynka Konserwowa drobiowa 50 g (SOJ,)
- Pasta z tuńczykiem i natką pietruszki + 50 g (GLU PSZ, RYB, MLE,)
- Sałata lodowa z pomidorami i olejem + 60 g
- Herbata ekspresowa owocowa b/c 250 ml
- II śniadanie – kanapka graham ze schabem (GLU PSZ, MLE, SOJ,) składniki: chleb graham 30 g, masło extra 82% 5 g, schab wędzony 30 g
Obiad
- Zupa krem z pomidorów + 250 ml (SOJ, SEL,)
- Ser mozzarella 10 g (MLE,)
- Szynka pieczona w plastrach + 100 g
- Sos pieczeniowy + 70 g (GLU PSZ, SOJ, MLE,)
- Kluski śląskie + 200 g (JAJ,)
- Fasolka szparagowa żółta 150 g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Zupa krem z pomidorów + 250 ml (SOJ, SEL,)
- Ser mozzarella 10 g (MLE,)
- Szynka pieczona w plastrach + 100 g
- Sos własny dieta + 70 g (GLU PSZ,)
- Ziemniaki gotowane z koperkiem 200 g
- Fasolka szparagowa żółta 150 g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Podwieczorek – kefir 1,5% tł 150 g (MLE,)
Wartości odżywcze
E: 2442.7 kcal; B: 108 g; T: 75.3 g; Kw. tł. nasy.: 27.6 g; W: 342.3 g; W tym cukry: 114.5 g; Bł.: 29 g; Sól: 11.6 g
E: 2164.2 kcal; B: 115.8 g; T: 80.5 g; Kw. tł. nasy.: 28.1 g; W: 253 g; W tym cukry: 40.7 g; Bł.: 33.2 g; Sól: 12.9 g
Śniadanie
- Płatki jęczmienne na mleku 200 ml (MLE, GLU JĘCZ,)
- Bułka pszenna długa krojona 50 g (GLU PSZ,)
- Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Jajko gotowane kl M 1 szt (JAJ,)
- Dip jogurtowy naturalny + 50 g (MLE,)
- Rzodkiewka 60 g
- Polędwica z Majerankiem, drobiowa 50 g (SOJ,)
- Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
- Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Jajko gotowane kl M 1 szt (JAJ,)
- Dip jogurtowy naturalny + 50 g (MLE,)
- Polędwica z Majerankiem, drobiowa 50 g (SOJ,)
- Rzodkiewka 60 g
- Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml
- II śniadanie – kanapka z serkiem śmietankowym i pomidorem (GLU PSZ, MLE, SOJ,) składniki: chleb razowy pszenno-żytni 30 g, masło extra 82% 5 g, serek śmietankowy 30 g, pomidor 30 g
Obiad
- Zupa grochowa z ziemniakami + 250 g (GLU PSZ, SOJ, SEL, GOR,)
- Filet z kurczaka pieczony w ziołach + 100 g
- Sos brokułowy- dieta + 70 g (MLE,)
- Kasza jęczmienna + 170 g (GLU JĘCZ,)
- Szpinak baby z dressingiem 60 g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Zupa grochowa z ziemniakami + 250 g (GLU PSZ, SOJ, SEL, GOR,)
- Filet z kurczaka pieczony w ziołach + 100 g
- Sos brokułowy- dieta + 70 g (MLE,)
- Kasza jęczmienna + 170 g (GLU JĘCZ,)
- Szpinak baby z dressingiem 60 g
- Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
- Podwieczorek – śliwka 1 szt.
Wartości odżywcze
E: 2113 kcal; B: 112.4 g; T: 62.7 g; Kw. tł. nasy.: 18 g; W: 286.1 g; W tym cukry: 52.7 g; Bł.: 27.7 g; Sól: 9.6 g
E: 2153.4 kcal; B: 113.8 g; T: 76 g; Kw. tł. nasy.: 24.8 g; W: 270.7 g; W tym cukry: 32.2 g; Bł.: 36.2 g; Sól: 11.2 g
Śniadanie
- Kasza manna na mleku 200 ml (MLE, GLU JĘCZ,)
- Bułka pszenna długa krojona 50 g (GLU PSZ,)
- Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Polędwica wiśniowa wędzona 50 g (GLU PSZ, SOJ,)
- Różowa pasta ciecierzycowa z kolendrą 50 g
- Pomidor 60 g
- Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
- Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Polędwica wiśniowa wędzona 50 g (GLU PSZ, SOJ,)
- Różowa pasta ciecierzycowa z kolendrą 50 g
- Pomidor 60 g
- Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml
- II śniadanie – kanapka z twarożkiem i ogórkiem świeżym (GLU PSZ, MLE,) składniki: chleb razowy pszenno-żytni 30 g, masło extra 82% 5 g, twarożek 30 g, ogórek świeży 30 g
Obiad
- Zupa szpinakowa z ziemniakami + 250 ml (SOJ, SEL,)
- Kotlet z kurczaka nadziewany serem + 100 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, GLU ŻYT, GLU OW, GLU JĘCZ,)
- Ziemniaki gotowane z koperkiem + 200 g
- Surówka z rzepy, ogórka kiszonego i rukoli + 150 g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Zupa szpinakowa z ziemniakami + 250 ml (SOJ, SEL,)
- Udziec z kurczaka wolno gotowany z ziołami + 100 g
- Ziemniaki gotowane z koperkiem + 200 g
- Surówka z rzepy, ogórka kiszonego i rukoli + 150 g
- Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
- Podwieczorek – Jogurt naturalny 2,5% tł. 150 g 1 szt. (MLE,)
Wartości odżywcze
E: 2045.3 kcal; B: 86.2 g; T: 69.1 g; Kw. tł. nasy.: 24.5 g; W: 280.1 g; W tym cukry: 58.8 g; Bł.: 24.4 g; Sól: 10.7 g
E: 1975.7 kcal; B: 98.9 g; T: 74.4 g; Kw. tł. nasy.: 26.1 g; W: 243.2 g; W tym cukry: 27.6 g; Bł.: 34.9 g; Sól: 12 g
Śniadanie
- Płatki pszenne na mleku 200 ml (MLE, GLU OW,)
- Bułka pszenna długa krojona 50 g (GLU PSZ,)
- Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Zielona pasta z pieczonego kurczaka + 50 g (JAJ, MLE,)
- Porzeczkowy twarożek + 50 g (MLE,)
- Nektarynka 1 szt.
- Herbata czarna z cytryną b/z 250 ml
- Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Ser żółty 50 g (MLE,)
- Zielona pasta z pieczonego kurczaka + 50 g (JAJ, MLE,)
- Rzodkiew biała 60 g
- Herbata czarna z cytryną b/z 250 ml
- II śniadanie – kanapka z szynkową z indyka i pomidorem (GLU PSZ, MLE, SOJ,) składniki: chleb razowy pszenno-żytni 30 g, masło extra 82% 5 g, szynkowa z indyka 30 g, pomidor 30 g
Obiad
- Zupa ryżowa z ziemniakami + 250 g (SOJ, SEL,)
- Pulpet z dorsza + 100 g (GLU PSZ, JAJ, RYB,)
- Sos chrzanowy + 70 g (MLE, S02,)
- Ziemniaki gotowane z koperkiem + 200 g
- Surówka z czerwonej kapusty b/c 150 g (MLE, S02)
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Zupa ryżowa z ziemniakami + 250 g (SOJ, SEL,)
- Pulpet z dorsza + 100 g (GLU PSZ, JAJ, RYB,)
- Sos chrzanowy + 70 g (MLE, S02,)
- Ziemniaki gotowane z koperkiem + 200 g
- Surówka z czerwonej kapusty b/c 150 g (MLE, S02)
- Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
- Podwieczorek – Gruszka 1 szt. 150 g
Wartości odżywcze
E: 2180.3 kcal; B: 104.8 g; T: 56 g; Kw. tł. nasy.: 22.3 g; W: 324.7 g; W tym cukry: 112 g; Bł.: 28.5 g; Sól: 9.8 g
E: 2200.1 kcal; B: 115.8 g; T: 76.4 g; Kw. tł. nasy.: 34.1 g; W: 281.3 g; W tym cukry: 59.2 g; Bł.: 41.8 g; Sól: 11.5 g
Tydzień 30 września0 - 6 października
Jadłospis od 30.09.2024 r. do 06.10.2024 r.
Poniedziałek 30.09
Śniadanie
- Płatki pszenne na mleku 200 ml (MLE, GLU OW,) składniki: mleko 2%, płatki pszenne
- Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Bułka pszenna długa krojona 50 g (GLU PSZ,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Ser mozzarella 50 g (MLE,)
- Polędwica Sopocka drobiowo-wieprzowa 50 g (SOJ,)
- Sałata lodowa 35 g
- Herbata czarna ekspresowa z cytryną 250 ml składniki: woda, cukier, herbata czarna ekspresowa
- Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Ser mozzarella 50 g (MLE,)
- Polędwica Sopocka drobiowo-wieprzowa 50 g (SOJ,)
- Sałata lodowa 35 g
- Herbata czarna ekspresowa z cytrynyą 250 ml składniki: woda, herbata czarna ekspresowa
- II śniadanie – kanapka graham z szynką wędzoną (GLU PSZ, MLE, ) składniki: chleb graham 30 g, masło extra 82% 5 g, szynka wędzona 30 g, sałata zielona 5 g
Obiad
- Zupa ogórkowa z ziemniakami + 250 g ( GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL,)
- Ziemniaki gotowane z koperkiem + 200 g
- Schab pieczony cały + 100 g
- Sos własny dieta + 70 g (SOJ,)
- Surówka z czerwonej kapusty z natką pietruszki i słonecznikiem b/c + 150 g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Zupa ogórkowa z ziemniakami + 250 g ( GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL,)
- Ziemniaki gotowane z koperkiem + 200 g
- Schab pieczony cały + 100 g
- Sos własny dieta + 70 g (SOJ,)
- Surówka z czerwonej kapusty z natką pietruszki i słonecznikiem b/c + 150 g
- Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
- Podwieczorek – Jabłko 1 szt.
Wartości odżywcze
E: 2191.9 kcal; B: 104.6 g; T: 78.3 g; Kw. tł. nasy.: 28.2 g; W: 276.1 g; W tym cukry: 73.2 g; Bł.: 25 g; Sól: 9.9 g
E: 2123.3 kcal; B: 105 g; T: 80 g; Kw. tł. nasy.: 27.7 g; W: 259.6 g; W tym cukry: 49.2 g; Bł.: 34.3 g; Sól: 11.5 g
Tydzień 02 września - 08 września
Jadłospis od 02.09.2024 r. do 08.09.2024 r.
Poniedziałek 02.09Wtorek 03.09Środa 04.09Czwartek 05.09Piątek 06.09
Śniadanie |
||
|
|
|
Obiad |
||
|
|
|
Wartości odżywcze | E: 2191.9 kcal; B: 104.6 g; T: 78.3 g; Kw. tł. nasy.: 28.2 g; W: 276.1 g; W tym cukry: 73.2 g; Bł.: 25 g; Sól: 9.9 g | E: 2123.3 kcal; B: 105 g; T: 80 g; Kw. tł. nasy.: 27.7 g; W: 259.6 g; W tym cukry: 49.2 g; Bł.: 34.3 g; Sól: 11.5 g |
Śniadanie |
||
|
|
|
Obiad |
||
|
|
|
Wartości odżywcze | E: 2429.8 kcal; B: 107.3 g; T: 83.4 g; Kw. tł. nasy.: 25.1 g; W: 319.9 g; W tym cukry: 70.8 g; Bł.: 30.3 g; Sól: 13.9 g | E: 2450.6 kcal; B: 120.5 g; T: 90.5 g; Kw. tł. nasy.: 29.7 g; W: 303.4 g; W tym cukry: 50 g; Bł.: 40.3 g; Sól: 17 g |
Śniadanie |
||
|
|
|
Obiad |
||
|
|
|
Wartości odżywcze | E: 2487 kcal; B: 91.8 g; T: 76.7 g; Kw. tł. nasy.: 21.1 g; W: 365.8 g; W tym cukry: 84.1 g; Bł.: 33.6 g; Sól: 9.5 g | E: 2512.3 kcal; B: 104.7 g; T: 87.3 g; Kw. tł. nasy.: 26.2 g; W: 342.6 g; W tym cukry: 43.6 g; Bł.: 46.8 g; Sól: 13.3 g |
Śniadanie |
||
|
|
|
Obiad |
||
|
|
|
Wartości odżywcze | E: 2376 kcal; B: 99.5 g; T: 80.2 g; Kw. tł. nasy.: 25.6 g; W: 319.1 g; W tym cukry: 95.8 g; Bł.: 33.5 g; Sól: 11.3 g | E: 2356.7 kcal; B: 106.2 g; T: 96.2 g; Kw. tł. nasy.: 34 g; W: 275.1 g; W tym cukry: 50.4 g; Bł.: 41.8 g; Sól: 13.6 g |
Śniadanie |
||
|
|
|
Obiad |
||
|
|
|
Wartości odżywcze | E: 2227 kcal; B: 81.6 g; T: 61.8 g; Kw. tł. nasy.: 20.8 g; W: 349.7 g; W tym cukry: 126.6 g; Bł.: 28.1 g; Sól: 8.6 g | E: 2103.8 kcal; B: 98.1 g; T: 79.1 g; Kw. tł. nasy.: 30.6 g; W: 266.2 g; W tym cukry: 56.6 g; Bł.: 33.4 g; Sól: 11.7 g |
Tydzień 09 września - 15 września
Jadłospis od 09.09.2024 r. do 15.09 2024 r.
Poniedziałek 09.09Wtorek 10.09Środa 11.09Czwartek 12.09Piątek 13.09
Śniadanie |
||
|
|
|
Obiad |
||
|
|
|
Wartości odżywcze | E: 2484.2 kcal; B: 98.6 g; T: 80.2 g; Kw. tł. nasy.: 24 g; W: 352.1 g; W tym cukry: 70.7 g; Bł.: 29.7 g; Sól: 14.6 g | E: 2428.3 kcal; B: 98.7 g; T: 92.6 g; Kw. tł. nasy.: 27.2 g; W: 313.2 g; W tym cukry: 44.8 g; Bł.: 50.3 g; Sól: 13.4 g |
Śniadanie |
||
|
|
|
Obiad |
||
|
|
|
Wartości odżywcze | E: 2199.4 kcal; B: 96.3 g; T: 66.3 g; Kw. tł. nasy.: 24.3 g; W: 317.5 g; W tym cukry: 107.4 g; Bł.: 28.5 g; Sól: 10.6 g | E: 2180.9 kcal; B: 104 g; T: 88.4 g; Kw. tł. nasy.: 30.9 g; W: 256.3 g; W tym cukry: 36.7 g; Bł.: 36.7 g; Sól: 13 g |
Śniadanie |
||
|
|
|
Obiad |
||
|
|
|
Wartości odżywcze | E: 2186.4 kcal; B: 113 g; T: 64.5 g; Kw. tł. nasy.: 18.5 g; W: 296.1 g; W tym cukry: 58.3 g; Bł.: 34.4 g; Sól: 11.1 g | E: 2226.8 kcal; B: 114.5 g; T: 77.8 g; Kw. tł. nasy.: 25.3 g; W: 280.7 g; W tym cukry: 37.8 g; Bł.: 42.9 g; Sól: 12.7 g |
Śniadanie |
||
|
|
|
Obiad |
||
|
|
|
Wartości odżywcze | E: 2238.1 kcal; B: 94.5 g; T: 74.8 g; Kw. tł. nasy.: 24.1 g; W: 307.3 g; W tym cukry: 63.7 g; Bł.: 25.5 g; Sól: 11.8 g | E: 2163.4 kcal; B: 97.9 g; T: 82.6 g; Kw. tł. nasy.: 27.6 g; W: 268.9 g; W tym cukry: 34.7 g; Bł.: 39.9 g; Sól: 13.1 g |
Śniadanie |
||
|
|
|
Obiad |
||
|
|
|
Wartości odżywcze | E: 2116 kcal; B: 103 g; T: 57.6 g; Kw. tł. nasy.: 22 g; W: 305.3 g; W tym cukry: 102 g; Bł.: 23.7 g; Sól: 8.1 g | E: 2111.7 kcal; B: 111.7 g; T: 75.9 g; Kw. tł. nasy.: 33.6 g; W: 263.2 g; W tym cukry: 49.9 g; Bł.: 37.5 g; Sól: 9.7 g |
Tydzień 16 września - 22 września
Jadłospis od 16.09.2024 r. do 22.09.2024 r.
Poniedziałek 16.09Wtorek 17.09Środa 18.09Czwartek 19.09Piątek 20.09
Śniadanie |
||
|
|
|
Obiad |
||
|
|
|
Wartości odżywcze | E: 2452.3 kcal; B: 112.2 g; T: 72.4 g; Kw. tł. nasy.: 30.3 g; W: 349.4 g; W tym cukry: 122.2 g; Bł.: 23.6 g; Sól: 9.2 g | E: 2293.1 kcal; B: 118.2 g; T: 87.1 g; Kw. tł. nasy.: 29.7 g; W: 270.9 g; W tym cukry: 42.3 g; Bł.: 38.9 g; Sól: 12.6 g |
Śniadanie |
||
|
|
|
Obiad |
||
|
|
|
Wartości odżywcze | E: 2277.6 kcal; B: 85.5 g; T: 83 g; Kw. tł. nasy.: 26 g; W: 301.6 g; W tym cukry: 68.4 g; Bł.: 28 g; Sól: 10.3 g | E: 2298.7 kcal; B: 98.9 g; T: 88.1 g; Kw. tł. nasy.: 30.5 g; W: 289 g; W tym cukry: 47.5 g; Bł.: 37.2 g; Sól: 13.2 g |
Śniadanie |
||
|
|
|
Obiad |
||
|
|
|
Wartości odżywcze | E: 2651 kcal; B: 91.7 g; T: 92.9 g; Kw. tł. nasy.: 23.7 g; W: 368.2 g; W tym cukry: 92.2 g; Bł.: 34.6 g; Sól: 9.3 g | E: 2673.7 kcal; B: 104.6 g; T: 103.2 g; Kw. tł. nasy.: 28.7 g; W: 344.3 g; W tym cukry: 50.8 g; Bł.: 46.6 g; Sól: 12.9 g |
Śniadanie |
||
|
|
|
Obiad |
||
|
|
|
Wartości odżywcze | E: 2138.8 kcal; B: 103.3 g; T: 60.5 g; Kw. tł. nasy.: 21.2 g; W: 307.4 g; W tym cukry: 97.1 g; Bł.: 30.5 g; Sól: 10 g | E: 2139.8 kcal; B: 111.8 g; T: 77.2 g; Kw. tł. nasy.: 29.9 g; W: 262.7 g; W tym cukry: 51.5 g; Bł.: 38.6 g; Sól: 12.2 g |
Śniadanie |
||
|
|
|
Obiad |
||
|
|
|
Wartości odżywcze | E: 2160.7 kcal; B: 78.6 g; T: 58.1 g; Kw. tł. nasy.: 19.9 g; W: 344.4 g; W tym cukry: 120.6 g; Bł.: 33.3 g; Sól: 8.4 g | E: 2122 kcal; B: 97.8 g; T: 79.6 g; Kw. tł. nasy.: 34.8 g; W: 269.9 g; W tym cukry: 48.8 g; Bł.: 39 g; Sól: 11.8 g |
Tydzień 23 września - 29 września
Jadłospis od 23.09.2024 r. do 29.09.2024 r.
Poniedziałek 23.09Wtorek 24.09Środa 25.09Czwartek 26.09Piątek 27.09
Śniadanie |
||
|
|
|
Obiad |
||
|
|
|
Wartości odżywcze | E: 2160.8 kcal; B: 81.9 g; T: 51.2 g; Kw. tł. nasy.: 17.6 g; W: 357.9 g; W tym cukry: 70.8 g; Bł.: 31.5 g; Sól: 13.6 g | E: 2105.9 kcal; B: 82.1 g; T: 63.5 g; Kw. tł. nasy.: 20.8 g; W: 319 g; W tym cukry: 44.9 g; Bł.: 52.1 g; Sól: 12.4 g |
Śniadanie |
||
|
|
|
Obiad |
||
|
|
|
Wartości odżywcze | E: 2442.7 kcal; B: 108 g; T: 75.3 g; Kw. tł. nasy.: 27.6 g; W: 342.3 g; W tym cukry: 114.5 g; Bł.: 29 g; Sól: 11.6 g | E: 2164.2 kcal; B: 115.8 g; T: 80.5 g; Kw. tł. nasy.: 28.1 g; W: 253 g; W tym cukry: 40.7 g; Bł.: 33.2 g; Sól: 12.9 g |
Śniadanie |
||
|
|
|
Obiad |
||
|
|
|
Wartości odżywcze | E: 2113 kcal; B: 112.4 g; T: 62.7 g; Kw. tł. nasy.: 18 g; W: 286.1 g; W tym cukry: 52.7 g; Bł.: 27.7 g; Sól: 9.6 g | E: 2153.4 kcal; B: 113.8 g; T: 76 g; Kw. tł. nasy.: 24.8 g; W: 270.7 g; W tym cukry: 32.2 g; Bł.: 36.2 g; Sól: 11.2 g |
Śniadanie |
||
|
|
|
Obiad |
||
|
|
|
Wartości odżywcze | E: 2045.3 kcal; B: 86.2 g; T: 69.1 g; Kw. tł. nasy.: 24.5 g; W: 280.1 g; W tym cukry: 58.8 g; Bł.: 24.4 g; Sól: 10.7 g | E: 1975.7 kcal; B: 98.9 g; T: 74.4 g; Kw. tł. nasy.: 26.1 g; W: 243.2 g; W tym cukry: 27.6 g; Bł.: 34.9 g; Sól: 12 g |
Śniadanie |
||
|
|
|
Obiad |
||
|
|
|
Wartości odżywcze | E: 2180.3 kcal; B: 104.8 g; T: 56 g; Kw. tł. nasy.: 22.3 g; W: 324.7 g; W tym cukry: 112 g; Bł.: 28.5 g; Sól: 9.8 g | E: 2200.1 kcal; B: 115.8 g; T: 76.4 g; Kw. tł. nasy.: 34.1 g; W: 281.3 g; W tym cukry: 59.2 g; Bł.: 41.8 g; Sól: 11.5 g |
Tydzień 30 września0 - 6 października
Jadłospis od 30.09.2024 r. do 06.10.2024 r.
Poniedziałek 30.09
Śniadanie |
||
|
|
|
Obiad |
||
|
|
|
Wartości odżywcze | E: 2191.9 kcal; B: 104.6 g; T: 78.3 g; Kw. tł. nasy.: 28.2 g; W: 276.1 g; W tym cukry: 73.2 g; Bł.: 25 g; Sól: 9.9 g | E: 2123.3 kcal; B: 105 g; T: 80 g; Kw. tł. nasy.: 27.7 g; W: 259.6 g; W tym cukry: 49.2 g; Bł.: 34.3 g; Sól: 11.5 g |