Tydzień 04 listopada - 10 listopada
Jadłospis od 04.11.2024 r. do 10.11.2024 r.
Poniedziałek 04.11Wtorek 05.11Środa 06.11Czwartek 07.11Piątek 08.11
Śniadanie
- Zacierka na mleku 200 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE,)
- Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Bułka pszenna długa krojona 50 g (GLU PSZ,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Polędwica Sopocka drobiowo-wieprzowa wędzona parzona 50 g (SOJ,)
- Pasta z groszku zielonego + 50 g
- Papryka świeża 60 g
- Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
- Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Polędwica Sopocka drobiowo-wieprzowa wędzona parzona 50 g (SOJ,)
- Pasta z groszku zielonego + 50 g
- Papryka świeża 60 g
- Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml
- II śniadanie – kanapka graham z jajkiem gotowanym (GLU PSZ, MLE,) składniki: chleb graham 30 g, masło extra 82% 5 g, jajko gotowane kl M 0,5 szt. + jabłko 1 szt.
Obiad
- Żurek z ziemniakami + 250 g (SOJ, MLE, GLU ŻYT, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SEL, GOR,)
- Filet z kurczaka pieczony w słodkiej papryce + 100 g
- Sos pietruszkowy + 70 g (SOJ, MLE,)
- Kasza jęczmienna + 170 g
- Fasolka szparagowa żółta + 150 g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Żurek z ziemniakami + 250 g (SOJ, MLE, GLU ŻYT, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SEL, GOR,)
- Filet z kurczaka pieczony w słodkiej papryce + 100 g
- Sos pietruszkowy + 70 g (SOJ, MLE,)
- Kasza jęczmienna + 170 g
- Fasolka szparagowa żółta + 150 g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Podwieczorek – sok wielowarzywny pasteryzowany 0,33 1 szt.
Wartości odżywcze
E: 2268 kcal; B: 107 g; T: 68.1 g; Kw. tł. nasy.: 23.1 g; W: 320.6 g; W tym cukry: 67.1 g; Bł.: 28.6 g; Sól: 12.2 g
E: 2215.5 kcal; B: 108 g; T: 75.3 g; Kw. tł. nasy.: 26.2 g; W: 295.7 g; W tym cukry: 47.8 g; Bł.: 45.1 g; Sól: 11.6 g
Śniadanie
- Ryż biały na mleku 200 ml (MLE,)
- Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Bułka pszenna długa krojona 50 g (GLU PSZ,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Szynka Konserwowa drobiowa 50 g (SOJ,)
- Pasta z tuńczykiem i natką pietruszki + 50 g (GLU PSZ, RYB, MLE, )
- Sałata lodowa z pomidorami i olejem + 60 g
- Herbata ekspresowa owocowa z/c 250 ml
- Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Szynka Konserwowa drobiowa 50 g (SOJ,)
- Pasta z tuńczykiem i natką pietruszki + 50 g (GLU PSZ, RYB, MLE,)
- Sałata lodowa z pomidorami i olejem + 60 g
- Herbata ekspresowa owocowa b/c 250 ml
- II śniadanie – kanapka graham ze schabem i papryką czerwoną (GLU PSZ, MLE, SOJ,) składniki: chleb graham 30 g, masło extra 82% 5 g, schab wędzony 30 g, sałata zielona 5 g
Obiad
- Zupa wielowarzywna z zacierką + 250 ml (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL,)
- Kotlet schabowy panierowany + 100 g (GLU PSZ, JAJ,)
- Ziemniaki gotowane z koperkiem + 200 g
- Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą + 150 g (MLE,)
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Zupa wielowarzywna z zacierką + 250 ml (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL,)
- Roladka wieprzowa z warzywami, pieczona + 100 g (GLU PSZ, JAJ, SEL,)
- Sos własny dieta + 70 g (SOJ,)
- Ziemniaki gotowane z koperkiem + 200 g
- Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą + 150 g (MLE,)
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Podwieczorek – kefir 2% tł. 150 ml 1 szt. (MLE,)
Wartości odżywcze
E: 2516.6 kcal; B: 103.8 g; T: 77.6 g; Kw. tł. nasy.: 28.7 g; W: 361.1 g; W tym cukry: 92.7 g; Bł.: 27.4 g; Sól: 8.1 g
E: 2281.7 kcal; B: 96.9 g; T: 78.9 g; Kw. tł. nasy.: 27 g; W: 310.8 g; W tym cukry: 64.1 g; Bł.: 46.5 g; Sól: 8.3 g
Śniadanie
- Makaron zacierka na mleku 200 ml (MLE, GLU PSZ,)
- Bułka pszenna długa krojona 50 g (GLU PSZ,)
- Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Jajko gotowane kl M 1 szt (JAJ,)
- Dip jogurtowy naturalny + 50 g (MLE,)
- Sałata zielona 35 g
- Polędwica Sopocka drobiowo-wieprzowa wędzona parzona 50 g (SOJ,)
- Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
- Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Jajko gotowane kl M 1 szt (JAJ,)
- Dip jogurtowy naturalny + 50 g (MLE,)
- Polędwica Sopocka drobiowo-wieprzowa wędzona parzona 50 g (SOJ,)
- Sałata zielona 35 g
- Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml
- II śniadanie – kanapka z twarogiem (GLU PSZ, MLE, SOJ,) składniki: chleb razowy pszenno-żytni 30 g, masło extra 82% 5 g, twaróg półtłusty 30 g
Obiad
- Zupa grochowa z ziemniakami + 250 g (GLU PSZ, SOJ, SEL, GOR,)
- Burger z buraka z serem mozzarella + 160 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, GOR, )
- Sos brokułowy- dieta + 70 g (MLE,)
- Ryż brązowy + 170 g
- Surówka z marchwi i selera + 150 g (MLE, SEL,)
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Zupa grochowa z ziemniakami + 250 g (GLU PSZ, SOJ, SEL, GOR,)
- Burger z buraka z serem mozzarella + 160 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, GOR, )
- Sos brokułowy- dieta + 70 g (MLE,)
- Ryż brązowy + 170 g
- Surówka z marchwi i selera + 150 g (MLE, SEL,)
- Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
- Podwieczorek – Mandarynka 1 szt.
Wartości odżywcze
E: 2380.1 kcal; B: 93.7 g; T: 80.7 g; Kw. tł. nasy.: 26.2 g; W: 326.6 g; W tym cukry: 65.3 g; Bł.: 38.9 g; Sól: 12.4 g
E: 2386.6 kcal; B: 98.8 g; T: 88.5 g; Kw. tł. nasy.: 29.4 g; W: 311.4 g; W tym cukry: 44.9 g; Bł.: 47.3 g; Sól: 13.8 g
Śniadanie
- Kasza manna na mleku 200 ml (MLE, GLU JĘCZ,)
- Bułka pszenna długa krojona 50 g (GLU PSZ,)
- Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Polędwica wiśniowa wędzona 50 g (GLU PSZ, SOJ,)
- Hummus 50 g
- Pomidor 60 g
- Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
- Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Polędwica wiśniowa wędzona 50 g (GLU PSZ, SOJ,)
- Hummus 50 g
- Pomidor 60 g
- Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml
- II śniadanie – kanapka z serem żółtym i ogórkiem świeżym (GLU PSZ, MLE,) składniki: chleb razowy pszenno-żytni 30 g, masło extra 82% 5 g, ser żółty 30 g, ogórek świeży 30 g
Obiad
- Zupa selerowa z ziemniakami + 250 ml (JAJ, SOJ, SEL,)
- Sos boloński z wieprzowiną + 200 g (SEL,)
- Makaron świderki + 170 g (GLU PSZ,)
- Surówka z rzepy, ogórka kiszonego i rukoli + 150 g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Zupa selerowa z ziemniakami + 250 ml (JAJ, SOJ, SEL,)
- Sos boloński z wieprzowiną + 200 g (SEL,)
- Makaron pełnoziarnisty świderki + 170 g (GLU PSZ,)
- Surówka z rzepy, ogórka kiszonego i rukoli + 150 g
- Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
- Podwieczorek – Jogurt naturalny 2,5% tł 150g 1 szt (MLE,)
Wartości odżywcze
E: 2320.8 kcal; B: 98 g; T: 77.5 g; Kw. tł. nasy.: 24.6 g; W: 317 g; W tym cukry: 63.9 g; Bł.: 32 g; Sól: 11.8 g
E: 2258.8 kcal; B: 101.8 g; T: 85.4 g; Kw. tł. nasy.: 28.1 g; W: 281.2 g; W tym cukry: 34.9 g; Bł.: 46.5 g; Sól: 13.4 g
Śniadanie
- Płatki owsiane na mleku 200 ml (MLE, GLU OW,)
- Bułka pszenna długa krojona 50 g (GLU PSZ,)
- Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Zielona pasta z pieczonego kurczaka + 50 g (JAJ, MLE,)
- Porzeczkowy twarożek + 50 g (MLE,)
- Jabłko 1 szt.
- Kakao z mlekiem 250 ml (MLE,)
- Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Ser żółty 50 g (MLE,)
- Zielona pasta z pieczonego kurczaka + 50 g (JAJ, MLE,)
- Rzodkiew biała 60 g
- Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml
- II śniadanie – kanapka z szynkową z indyka i pomidorem (GLU PSZ, MLE, SOJ,) składniki: chleb razowy pszenno-żytni 30 g, masło extra 82% 5 g, szynkowa z indyka 30 g, pomidor 30 g
Obiad
- Zupa brokułowa z makaronem + 250 ml (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL,)
- Morszczuk pieczony w posypce paprykowo-ziołowej + 100 g (RYB,)
- Sos chrzanowy + 70 g (MLE, S02,)
- Ziemniaki gotowane z koperkiem + 200 g
- Surówka z kapusty kiszonej z olejem b/c + 150 g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Zupa brokułowa z makaronem + 250 ml (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL,)
- Morszczuk na parze + 100 g (RYB,)
- Sos chrzanowy + 70 g (MLE, S02,)
- Ziemniaki gotowane z koperkiem + 200 g
- Surówka z kapusty kiszonej z olejem b/c + 150 g
- Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
- Podwieczorek – Gruszka 1 szt. 150 g
Wartości odżywcze
E: 2288.2 kcal; B: 107.4 g; T: 71 g; Kw. tł. nasy.: 24 g; W: 313.2 g; W tym cukry: 108 g; Bł.: 28.2 g; Sól: 10.1 g
E: 2268.9 kcal; B: 116.5 g; T: 88.9 g; Kw. tł. nasy.: 35.4 g; W: 267.1 g; W tym cukry: 52.1 g; Bł.: 40.4 g; Sól: 11.6 g
Tydzień 11 listopada - 17 listopada
Jadłospis od 11.11.2024 r. do 17.11.2024 r.
Poniedziałek 11.11Wtorek 12.11Środa 13.11Czwartek 14.11Piątek 15.11
Śniadanie
Obiad
Wartości odżywcze
Śniadanie
- Płatki jęczmienne na mleku 200 ml (GLU JĘCZ, MLE,)
- Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Bułka pszenna długa krojona 50 g (GLU PSZ,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Pasta z fasoli z cebulką + 50 g
- Kabanos drobiowo-wieprzowy średnio rozdrobniony wędzony,parzony,suszony. 50 g
- Papryka świeża 60 g
- Herbata ekspresowa owocowa z/c 250 ml
- Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Pasta z fasoli z cebulką + 50 g
- Kabanos drobiowo-wieprzowy średnio rozdrobniony wędzony,parzony,suszony. 50 g
- Papryka świeża 60 g
- Herbata ekspresowa owocowa b/c 250 ml
- II śniadanie – kanapka graham z filetem z indyka i sałatą (GLU PSZ, MLE,) składniki: chleb graham 30 g, masło extra 82% 5 g, polędwica z majerankiem 30 g, sałata 5 g
Obiad
- Barszcz czerwony z ziemniakami + 250 g (SOJ, MLE, SEL,)
- Pulpet z kurczaka + 100 g (GLU PSZ, JAJ,)
- Sos pomidorowy + 70 g
- Kasza jęczmienna + 170 g (GLU JĘCZ,)
- Brokuł gotowany + 150 g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Barszcz czerwony z ziemniakami + 250 g (SOJ, MLE, SEL,)
- Pulpet z kurczaka + 100 g (GLU PSZ, JAJ,)
- Sos pomidorowy + 70 g
- Kasza jęczmienna + 170 g (GLU JĘCZ,)
- Brokuł gotowany + 150 g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Podwieczorek – Kefir 1,5% tł. 150 g (MLE,)
Wartości odżywcze
E: 2251.9 kcal; B: 87.3 g; T: 79.4 g; Kw. tł. nasy.: 25.9 g; W: 303.5 g; W tym cukry: 71.7 g; Bł.: 30.8 g; Sól: 9.6 g
E: 2273 kcal; B: 100.7 g; T: 84.6 g; Kw. tł. nasy.: 30.4 g; W: 290.9 g; W tym cukry: 50.8 g; Bł.: 40 g; Sól: 12.6 g
Śniadanie
- Płatki pszenne na mleku 200 ml (MLE,) składniki: mleko 2%, płatki pszenne
- Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Bułka pszenna długa krojona 50 g (GLU PSZ,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Sałatka z makaronem pełnoziarnistym z kurczakiem i warzywami + 150 g (GLU PSZ,)
- Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
- Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml
- Sałatka z makaronem pełnoziarnistym z kurczakiem i warzywami + 150 g (GLU PSZ,)
- II śniadanie – kanapka graham z jajkiem gotowanym (GLU PSZ, MLE,) składniki: chleb graham 30 g, masło extra 82% 5 g, jajko gotowane kl M 0,5 szt., sałata zielona 5 g
Obiad
- Zupa ogórkowa z ziemniakami + 250 ml (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL,)
- Gulasz wieprzowy z warzywami + 200 g (GLU PSZ, SEL,)
- Ryż brązowy + 170 g
- Surówka z selera i brzoskwini b/c + 150 g (SEL,)
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Zupa ogórkowa z ziemniakami + 250 ml (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL,)
- Gulasz wieprzowy z warzywami + 200 g (GLU PSZ, SEL,)
- Ryż brązowy + 170 g
- Surówka z selera i brzoskwini b/c + 150 g (SEL,)
- Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
- Podwieczorek – Mandarynka 1 szt.
Wartości odżywcze
E: 2651 kcal; B: 91.7 g; T: 92.9 g; Kw. tł. nasy.: 23.7 g; W: 368.2 g; W tym cukry: 92.2 g; Bł.: 34.6 g; Sól: 9.3 g
E: 2673.7 kcal; B: 104.6 g; T: 103.2 g; Kw. tł. nasy.: 28.7 g; W: 344.3 g; W tym cukry: 50.8 g; Bł.: 46.6 g; Sól: 12.9 g
Śniadanie
- Płatki owsiane na mleku 200 ml (MLE, GLU OW,) składniki: mleko 2%, płatki owsiane
- Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Bułka pszenna długa krojona 50 g (GLU PSZ,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Polędwica wiśniowa wędzona parzona 50 g (GLU PSZ, SOJ,)
- Pasta z jaj z natką pietruszki + 50 g (JAJ, MLE,)
- Sałata lodowa z pomidorami i olejem + 60 g
- Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
- Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Polędwica wiśniowa wędzona parzona 50 g (GLU PSZ, SOJ,)
- Pasta z jaj z natką pietruszki + 50 g (JAJ, MLE,)
- Sałata lodowa z pomidorami i olejem + 60 g
- Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml
- II śniadanie – kanapka graham z serkiem naturalnym i sałatą lodową (GLU PSZ, MLE,) składniki: chleb graham 30 g, masło extra 82% 5 g, serek naturalny 30 g, sałata zielona 5 g
Obiad
- Zupa pieczarkowa z ziemniakami 250 ml (SOJ, MLE, SEL,)
- Makaron świderki + 170 g (GLU PSZ,)
- Masa serowa do makaronu + 100 g (MLE,)
- Mus truskawkowy b/c + 70 g (MLE,)
- Banan 1szt.
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Zupa pieczarkowa z ziemniakami 250 ml (SOJ, MLE, SEL,)
- Makaron pełnoziarnisty świderki + 170 g (GLU PSZ,)
- Schab pieczony cały + 100 g
- Sos własny dieta + 70 g (SOJ,)
- Surówka z kapusty pekińskiej z olejem + 150 g
- Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
- Podwieczorek – Jogurt naturalny 150 g 1 szt. (MLE,)
Wartości odżywcze
E: 2452.3 kcal; B: 112.2 g; T: 72.4 g; Kw. tł. nasy.: 30.3 g; W: 349.4 g; W tym cukry: 122.2 g; Bł.: 23.6 g; Sól: 9.2 g
E: 2293.1 kcal; B: 118.2 g; T: 87.1 g; Kw. tł. nasy.: 29.7 g; W: 270.9 g; W tym cukry: 42.3 g; Bł.: 38.9 g; Sól: 12.6 g
Śniadanie
- Płatki jęczmienne na mleku 200 ml (GLU JĘCZ, MLE,)
- Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Bułka pszenna długa krojona 50 g (GLU PSZ,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Twarożek 50 g(MLE,)
- Miód (25g) 1 szt
- Jabłko 1 szt.
- Herbata ekspresowa owocowa z/c 250 ml
- Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Twarożek 50 g (MLE,)
- Polędwica z Majerankiem, drobiowa z dodatkiem wieprzowiny, parzona 50 g (SOJ,)
- Jabłko 1 szt.
- Herbata ekspresowa owocowa b/c 250 ml
- II śniadanie – kanapka graham z polędwicą sopocką i sałatą (GLU PSZ, MLE,) składniki: chleb graham 30 g, masło extra 82% 5 g, polędwica sopocka 30 g, sałata zielona 5 g
Obiad
- Zupa brokułowa z makaronem + 250 ml (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL,)
- Pulpet z dorsza + 100 g (GLU PSZ, JAJ, RYB,)
- Ziemniaki gotowane z koperkiem + 200 g
- Warzywa po grecku + 150 g (SEL,)
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Zupa brokułowa z makaronem + 250 ml (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, )
- Pulpet z dorsza + 100 g (GLU PSZ, JAJ, RYB,)
- Sos cytrynowy + 70 g (GLU PSZ, MLE,)
- Ziemniaki gotowane z koperkiem + 200 g
- Fasolka szparagowa zielona + 150 g
- Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
- Podwieczorek – Kefir 1,5% tł. 150 ml 1 szt. (MLE,)
Wartości odżywcze
E: 2107.5 kcal; B: 76.7 g; T: 52.3 g; Kw. tł. nasy.: 18.1 g; W: 346.7 g; W tym cukry: 121.1 g; Bł.: 33.3 g; Sól: 8.5 g
E: 2068.2 kcal; B: 95.8 g; T: 73.8 g; Kw. tł. nasy.: 33 g; W: 272.4 g; W tym cukry: 50.1 g; Bł.: 39.1 g; Sól: 12 g
Tydzień 18 listopada - 24 listopada
Jadłospis od 18.11.2024 r. do 24.11.2024 r.
Poniedziałek 18.11Wtorek 19.11Środa 20.11Czwartek 21.11Piątek 22.11
Śniadanie
- Zacierka na mleku 200 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE,)
- Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Bułka pszenna długa krojona 50 g (GLU PSZ,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Polędwica Sopocka drobiowo-wieprzowa wędzona parzona 50 g (SOJ,)
- Pasta z groszku zielonego + 50 g
- Papryka świeża 60 g
- Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
- Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Polędwica Sopocka drobiowo-wieprzowa wędzona parzona 50 g (SOJ,)
- Pasta z groszku zielonego + 50 g
- Papryka świeża 60 g
- Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml
- II śniadanie – kanapka graham z jajkiem gotowanym (GLU PSZ, MLE,) składniki: chleb graham 30 g, masło extra 82% 5 g, jajko gotowane kl M 0,5 szt, sałata zielona 5 g
Obiad
- Zupa kalafiorowa z ziemniakami + 250 ml (SOJ, MLE, SEL,)
- Gulasz z ciecierzycą, pieczarkami, papryką i cukinią (GLU PSZ, SEL,) + 200 g
- Ryż biały + 170 g
- Fasolka szparagowa żółta 150 g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Zupa kalafiorowa z ziemniakami + 250 ml (SOJ, MLE, SEL,)
- Gulasz z ciecierzycą, pieczarkami, papryką i cukinią (GLU PSZ, SEL,) + 200 g
- Ryż brązowy + 170 g
- Fasolka szparagowa żółta 150 g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Podwieczorek – Jogurt naturalny 150 g 1 szt. (MLE,)
Wartości odżywcze
E: 2119.5 kcal; B: 80 g; T: 51.9 g; Kw. tł. nasy.: 17.3 g; W: 348.4 g; W tym cukry: 71.4 g; Bł.: 30.3 g; Sól: 13.6 g
E: 2137.2 kcal; B: 82.9 g; T: 65.5 g; Kw. tł. nasy.: 20.9 g; W: 322.9 g; W tym cukry: 57 g; Bł.: 52.1 g; Sól: 12.6 g
Śniadanie
- Płatki owsiane na mleku 200 ml (MLE, GLU OW,)
- Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Bułka pszenna długa krojona 50 g (GLU PSZ,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Szynka Konserwowa drobiowa 50 g (SOJ,)
- Pasta z tuńczykiem i natką pietruszki + 50 g (GLU PSZ, RYB, MLE, )
- Sałata lodowa z pomidorami i olejem + 60 g
- Herbata ekspresowa owocowa z/c 250 ml
- Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Szynka Konserwowa drobiowa 50 g (SOJ,)
- Pasta z tuńczykiem i natką pietruszki + 50 g (GLU PSZ, RYB, MLE,)
- Sałata lodowa z pomidorami i olejem + 60 g
- Herbata ekspresowa owocowa b/c 250 ml
- II śniadanie – kanapka graham ze schabem i sałatą zieloną (GLU PSZ, MLE, SOJ,) składniki: chleb graham 30 g, masło extra 82% 5 g, schab wędzony 30 g, sałata zielona 5 g
Obiad
- Zupa krem z pomidorów + 250 ml (SOJ, SEL,)
- Ser mozzarella 10 g (MLE,)
- Kotlet wieprzowy mielony + 100 g (GLU PSZ, JAJ,)
- Ziemniaki gotowane z koperkiem + 200 g
- Sałatka z buraków i jabłka (z olejem) b/c 150 g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Zupa krem z pomidorów + 250 ml (SOJ, SEL,)
- Ser mozzarella 10 g (MLE,)
- Pulpet wieprzowy 100 g (GLU PSZ, JAJ,)
- Sos własny dieta + 70 g (SOJ,)
- Ziemniaki gotowane z koperkiem + 200 g
- Sałatka z buraków i jabłka (z olejem) b/c 150 g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Podwieczorek – kefir 2% tł. 150 ml 1 szt. (MLE,)
Wartości odżywcze
E: 2199.4 kcal; B: 96.3 g; T: 66.3 g; Kw. tł. nasy.: 24.3 g; W: 317.5 g; W tym cukry: 107.4 g; Bł.: 28.5 g; Sól: 10.6 g
E: 2180.9 kcal; B: 104 g; T: 88.4 g; Kw. tł. nasy.: 30.9 g; W: 256.3 g; W tym cukry: 36.7 g; Bł.: 36.7 g; Sól: 13 g
Śniadanie
- Płatki jęczmienne na mleku 200 ml (MLE, GLU JĘCZ,)
- Bułka pszenna długa krojona 50 g (GLU PSZ,)
- Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Jajko gotowane kl M 1 szt (JAJ,)
- Dip jogurtowy naturalny + 50 g (MLE,)
- Mix sałat 35 g
- Polędwica z Majerankiem, drobiowa 50 g (SOJ,)
- Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
- Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Jajko gotowane kl M 1 szt (JAJ,)
- Dip jogurtowy naturalny + 50 g (MLE,)
- Polędwica z Majerankiem, drobiowa 50 g (SOJ,)
- Mix sałat 35 g
- Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml
- II śniadanie – kanapka z serkiem śmietankowym i pomidorem (GLU PSZ, MLE, SOJ,) składniki: chleb razowy pszenno-żytni 30 g, masło extra 82% 5 g, serek śmietankowy 30 g, pomidor 30 g
Obiad
- Kapuśniak z kapusty kiszonej + 250 g (GLU PSZ, SOJ, SEL,)
- Filet z kurczaka jogurtowo-cytrynowy porcja + 100 g (MLE,)
- Kasza jęczmienna + 170 g (GLU JĘCZ,)
- Szpinak baby z dressingiem (na parze) 60 g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Kapuśniak z kapusty kiszonej + 250 g (GLU PSZ, SOJ, SEL,)
- Filet z kurczaka pieczony w ziołach + 100 g
- Kasza jęczmienna + 170 g (GLU JĘCZ,)
- Sos pomidorowy + 70 g
- Szpinak baby z dressingiem (na parze) 60 g
- Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
- Podwieczorek – Gruszka 1 szt. 150 g
Wartości odżywcze
E: 2041.2 kcal; B: 111.3 g; T: 59.4 g; Kw. tł. nasy.: 26.4 g; W: 276.8 g; W tym cukry: 55.4 g; Bł.: 25.5 g; Sól: 10 g
E: 2127.2 kcal; B: 107.9 g; T: 75.2 g; Kw. tł. nasy.: 33.2 g; W: 271 g; W tym cukry: 40.2 g; Bł.: 35.6 g; Sól: 11.8 g
Śniadanie
- Kasza manna na mleku 200 ml (MLE, GLU JĘCZ,)
- Bułka pszenna długa krojona 50 g (GLU PSZ,)
- Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Polędwica wiśniowa wędzona 50 g (GLU PSZ, SOJ,)
- Hummus 50 g
- Pomidor 60 g
- Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
- Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Polędwica wiśniowa wędzona 50 g (GLU PSZ, SOJ,)
- Hummus 50 g
- Pomidor 60 g
- Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml
- II śniadanie – kanapka z twarożkiem i ogórkiem świeżym (GLU PSZ, MLE,) składniki: chleb razowy pszenno-żytni 30 g, masło extra 82% 5 g, twarożek 30 g, ogórek świeży 30 g
Obiad
- Zupa szpinakowa z ziemniakami + 250 ml (JAJ, SOJ, SEL,)
- Udziec z kurczaka wolno gotowany z ziołami + 100 g
- Ziemniaki gotowane z koperkiem + 200 g
- Surówka z rzepy, ogórka kiszonego i rukoli + 150 g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Zupa szpinakowa z ziemniakami + 250 ml (JAJ, SOJ, SEL,)
- Udziec z kurczaka wolno gotowany z ziołami + 100 g
- Ziemniaki gotowane z koperkiem + 200 g
- Surówka z rzepy, ogórka kiszonego i rukoli + 150 g
- Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
- Podwieczorek – Jogurt naturalny 2,5% tł 150g 1 szt (MLE,)
Wartości odżywcze
E: 2008.5 kcal; B: 107.6 g; T: 58.3 g; Kw. tł. nasy.: 26.3 g; W: 274.5 g; W tym cukry: 53.4 g; Bł.: 24.5 g; Sól: 9.8 g
E: 2078.2 kcal; B: 109.3 g; T: 72.8 g; Kw. tł. nasy.: 33 g; W: 261.9 g; W tym cukry: 34.1 g; Bł.: 33.3 g; Sól: 11.9 g
Śniadanie
Obiad
Wartości odżywcze
Tydzień 25 listopada - 01 grudnia
Jadłospis od 25.11.2024 r. do 30.11.2024 r.
Poniedziałek 25.11Wtorek 26.11Środa 27.11Czwartek 28.11Piątek 29.11
Śniadanie
Obiad
Wartości odżywcze
Śniadanie
Obiad
Wartości odżywcze
Śniadanie
Obiad
Wartości odżywcze
Śniadanie
Obiad
Wartości odżywcze
Śniadanie
Obiad
Wartości odżywcze
Tydzień 04 listopada - 10 listopada
Jadłospis od 04.11.2024 r. do 10.11.2024 r.
Poniedziałek 04.11Wtorek 05.11Środa 06.11Czwartek 07.11Piątek 08.11
Śniadanie |
||
|
|
|
Obiad |
||
|
|
|
Wartości odżywcze | E: 2268 kcal; B: 107 g; T: 68.1 g; Kw. tł. nasy.: 23.1 g; W: 320.6 g; W tym cukry: 67.1 g; Bł.: 28.6 g; Sól: 12.2 g | E: 2215.5 kcal; B: 108 g; T: 75.3 g; Kw. tł. nasy.: 26.2 g; W: 295.7 g; W tym cukry: 47.8 g; Bł.: 45.1 g; Sól: 11.6 g |
Śniadanie |
||
|
|
|
Obiad |
||
|
|
|
Wartości odżywcze | E: 2516.6 kcal; B: 103.8 g; T: 77.6 g; Kw. tł. nasy.: 28.7 g; W: 361.1 g; W tym cukry: 92.7 g; Bł.: 27.4 g; Sól: 8.1 g | E: 2281.7 kcal; B: 96.9 g; T: 78.9 g; Kw. tł. nasy.: 27 g; W: 310.8 g; W tym cukry: 64.1 g; Bł.: 46.5 g; Sól: 8.3 g |
Śniadanie |
||
|
|
|
Obiad |
||
|
|
|
Wartości odżywcze | E: 2380.1 kcal; B: 93.7 g; T: 80.7 g; Kw. tł. nasy.: 26.2 g; W: 326.6 g; W tym cukry: 65.3 g; Bł.: 38.9 g; Sól: 12.4 g | E: 2386.6 kcal; B: 98.8 g; T: 88.5 g; Kw. tł. nasy.: 29.4 g; W: 311.4 g; W tym cukry: 44.9 g; Bł.: 47.3 g; Sól: 13.8 g |
Śniadanie |
||
|
|
|
Obiad |
||
|
|
|
Wartości odżywcze | E: 2320.8 kcal; B: 98 g; T: 77.5 g; Kw. tł. nasy.: 24.6 g; W: 317 g; W tym cukry: 63.9 g; Bł.: 32 g; Sól: 11.8 g | E: 2258.8 kcal; B: 101.8 g; T: 85.4 g; Kw. tł. nasy.: 28.1 g; W: 281.2 g; W tym cukry: 34.9 g; Bł.: 46.5 g; Sól: 13.4 g |
Śniadanie |
||
|
|
|
Obiad |
||
|
|
|
Wartości odżywcze | E: 2288.2 kcal; B: 107.4 g; T: 71 g; Kw. tł. nasy.: 24 g; W: 313.2 g; W tym cukry: 108 g; Bł.: 28.2 g; Sól: 10.1 g | E: 2268.9 kcal; B: 116.5 g; T: 88.9 g; Kw. tł. nasy.: 35.4 g; W: 267.1 g; W tym cukry: 52.1 g; Bł.: 40.4 g; Sól: 11.6 g |
Tydzień 11 listopada - 17 listopada
Jadłospis od 11.11.2024 r. do 17.11.2024 r.
Poniedziałek 11.11Wtorek 12.11Środa 13.11Czwartek 14.11Piątek 15.11
Śniadanie |
||
Obiad |
||
Wartości odżywcze |
Śniadanie |
||
|
|
|
Obiad |
||
|
|
|
Wartości odżywcze | E: 2251.9 kcal; B: 87.3 g; T: 79.4 g; Kw. tł. nasy.: 25.9 g; W: 303.5 g; W tym cukry: 71.7 g; Bł.: 30.8 g; Sól: 9.6 g | E: 2273 kcal; B: 100.7 g; T: 84.6 g; Kw. tł. nasy.: 30.4 g; W: 290.9 g; W tym cukry: 50.8 g; Bł.: 40 g; Sól: 12.6 g |
Śniadanie |
||
|
|
|
Obiad |
||
|
|
|
Wartości odżywcze | E: 2651 kcal; B: 91.7 g; T: 92.9 g; Kw. tł. nasy.: 23.7 g; W: 368.2 g; W tym cukry: 92.2 g; Bł.: 34.6 g; Sól: 9.3 g | E: 2673.7 kcal; B: 104.6 g; T: 103.2 g; Kw. tł. nasy.: 28.7 g; W: 344.3 g; W tym cukry: 50.8 g; Bł.: 46.6 g; Sól: 12.9 g |
Śniadanie |
||
|
|
|
Obiad |
||
|
|
|
Wartości odżywcze | E: 2452.3 kcal; B: 112.2 g; T: 72.4 g; Kw. tł. nasy.: 30.3 g; W: 349.4 g; W tym cukry: 122.2 g; Bł.: 23.6 g; Sól: 9.2 g | E: 2293.1 kcal; B: 118.2 g; T: 87.1 g; Kw. tł. nasy.: 29.7 g; W: 270.9 g; W tym cukry: 42.3 g; Bł.: 38.9 g; Sól: 12.6 g |
Śniadanie |
||
|
|
|
Obiad |
||
|
|
|
Wartości odżywcze | E: 2107.5 kcal; B: 76.7 g; T: 52.3 g; Kw. tł. nasy.: 18.1 g; W: 346.7 g; W tym cukry: 121.1 g; Bł.: 33.3 g; Sól: 8.5 g | E: 2068.2 kcal; B: 95.8 g; T: 73.8 g; Kw. tł. nasy.: 33 g; W: 272.4 g; W tym cukry: 50.1 g; Bł.: 39.1 g; Sól: 12 g |
Tydzień 18 listopada - 24 listopada
Jadłospis od 18.11.2024 r. do 24.11.2024 r.
Poniedziałek 18.11Wtorek 19.11Środa 20.11Czwartek 21.11Piątek 22.11
Śniadanie |
||
|
|
|
Obiad |
||
|
|
|
Wartości odżywcze | E: 2119.5 kcal; B: 80 g; T: 51.9 g; Kw. tł. nasy.: 17.3 g; W: 348.4 g; W tym cukry: 71.4 g; Bł.: 30.3 g; Sól: 13.6 g | E: 2137.2 kcal; B: 82.9 g; T: 65.5 g; Kw. tł. nasy.: 20.9 g; W: 322.9 g; W tym cukry: 57 g; Bł.: 52.1 g; Sól: 12.6 g |
Śniadanie |
||
|
|
|
Obiad |
||
|
|
|
Wartości odżywcze | E: 2199.4 kcal; B: 96.3 g; T: 66.3 g; Kw. tł. nasy.: 24.3 g; W: 317.5 g; W tym cukry: 107.4 g; Bł.: 28.5 g; Sól: 10.6 g | E: 2180.9 kcal; B: 104 g; T: 88.4 g; Kw. tł. nasy.: 30.9 g; W: 256.3 g; W tym cukry: 36.7 g; Bł.: 36.7 g; Sól: 13 g |
Śniadanie |
||
|
|
|
Obiad |
||
|
|
|
Wartości odżywcze | E: 2041.2 kcal; B: 111.3 g; T: 59.4 g; Kw. tł. nasy.: 26.4 g; W: 276.8 g; W tym cukry: 55.4 g; Bł.: 25.5 g; Sól: 10 g | E: 2127.2 kcal; B: 107.9 g; T: 75.2 g; Kw. tł. nasy.: 33.2 g; W: 271 g; W tym cukry: 40.2 g; Bł.: 35.6 g; Sól: 11.8 g |
Śniadanie |
||
|
|
|
Obiad |
||
|
|
|
Wartości odżywcze | E: 2008.5 kcal; B: 107.6 g; T: 58.3 g; Kw. tł. nasy.: 26.3 g; W: 274.5 g; W tym cukry: 53.4 g; Bł.: 24.5 g; Sól: 9.8 g | E: 2078.2 kcal; B: 109.3 g; T: 72.8 g; Kw. tł. nasy.: 33 g; W: 261.9 g; W tym cukry: 34.1 g; Bł.: 33.3 g; Sól: 11.9 g |
Śniadanie |
||
Obiad |
||
Wartości odżywcze |
Tydzień 25 listopada - 01 grudnia
Jadłospis od 25.11.2024 r. do 30.11.2024 r.
Poniedziałek 25.11Wtorek 26.11Środa 27.11Czwartek 28.11Piątek 29.11
Śniadanie |
||
Obiad |
||
|
||
Wartości odżywcze |
Śniadanie |
||
Obiad |
||
Wartości odżywcze |
Śniadanie |
||
Obiad |
||
Wartości odżywcze |
Śniadanie |
||
Obiad |
||
Wartości odżywcze |
Śniadanie |
||
Obiad |
||
Wartości odżywcze |