Tydzień 04 listopada - 10 listopada
Jadłospis od 04.11.2024 r. do 10.11.2024 r.
Poniedziałek 04.11Wtorek 05.11Środa 06.11Czwartek 07.11Piątek 08.11
Śniadanie
- Zacierka na mleku 200 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE,)
- Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Bułka pszenna długa krojona 50 g (GLU PSZ,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Polędwica Sopocka drobiowo-wieprzowa wędzona parzona 50 g (SOJ,)
- Pasta z groszku zielonego + 50 g
- Papryka świeża 60 g
- Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
- Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Polędwica Sopocka drobiowo-wieprzowa wędzona parzona 50 g (SOJ,)
- Pasta z groszku zielonego + 50 g
- Papryka świeża 60 g
- Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml
- II śniadanie – kanapka graham z jajkiem gotowanym (GLU PSZ, MLE,) składniki: chleb graham 30 g, masło extra 82% 5 g, jajko gotowane kl M 0,5 szt. + jabłko 1 szt.
Obiad
- Żurek z ziemniakami + 250 g (SOJ, MLE, GLU ŻYT, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SEL, GOR,)
- Filet z kurczaka pieczony w słodkiej papryce + 100 g
- Sos pietruszkowy + 70 g (SOJ, MLE,)
- Kasza jęczmienna + 170 g
- Fasolka szparagowa żółta + 150 g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Żurek z ziemniakami + 250 g (SOJ, MLE, GLU ŻYT, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SEL, GOR,)
- Filet z kurczaka pieczony w słodkiej papryce + 100 g
- Sos pietruszkowy + 70 g (SOJ, MLE,)
- Kasza jęczmienna + 170 g
- Fasolka szparagowa żółta + 150 g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Podwieczorek – sok wielowarzywny pasteryzowany 0,33 1 szt.
Wartości odżywcze
E: 2268 kcal; B: 107 g; T: 68.1 g; Kw. tł. nasy.: 23.1 g; W: 320.6 g; W tym cukry: 67.1 g; Bł.: 28.6 g; Sól: 12.2 g
E: 2215.5 kcal; B: 108 g; T: 75.3 g; Kw. tł. nasy.: 26.2 g; W: 295.7 g; W tym cukry: 47.8 g; Bł.: 45.1 g; Sól: 11.6 g
Śniadanie
- Ryż biały na mleku 200 ml (MLE,)
- Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Bułka pszenna długa krojona 50 g (GLU PSZ,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Szynka Konserwowa drobiowa 50 g (SOJ,)
- Pasta z tuńczykiem i natką pietruszki + 50 g (GLU PSZ, RYB, MLE, )
- Sałata lodowa z pomidorami i olejem + 60 g
- Herbata ekspresowa owocowa z/c 250 ml
- Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Szynka Konserwowa drobiowa 50 g (SOJ,)
- Pasta z tuńczykiem i natką pietruszki + 50 g (GLU PSZ, RYB, MLE,)
- Sałata lodowa z pomidorami i olejem + 60 g
- Herbata ekspresowa owocowa b/c 250 ml
- II śniadanie – kanapka graham ze schabem i papryką czerwoną (GLU PSZ, MLE, SOJ,) składniki: chleb graham 30 g, masło extra 82% 5 g, schab wędzony 30 g, sałata zielona 5 g
Obiad
- Zupa wielowarzywna z zacierką + 250 ml (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL,)
- Kotlet schabowy panierowany + 100 g (GLU PSZ, JAJ,)
- Ziemniaki gotowane z koperkiem + 200 g
- Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą + 150 g (MLE,)
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Zupa wielowarzywna z zacierką + 250 ml (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL,)
- Roladka wieprzowa z warzywami, pieczona + 100 g (GLU PSZ, JAJ, SEL,)
- Sos własny dieta + 70 g (SOJ,)
- Ziemniaki gotowane z koperkiem + 200 g
- Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą + 150 g (MLE,)
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Podwieczorek – kefir 2% tł. 150 ml 1 szt. (MLE,)
Wartości odżywcze
E: 2516.6 kcal; B: 103.8 g; T: 77.6 g; Kw. tł. nasy.: 28.7 g; W: 361.1 g; W tym cukry: 92.7 g; Bł.: 27.4 g; Sól: 8.1 g
E: 2281.7 kcal; B: 96.9 g; T: 78.9 g; Kw. tł. nasy.: 27 g; W: 310.8 g; W tym cukry: 64.1 g; Bł.: 46.5 g; Sól: 8.3 g
Śniadanie
- Makaron zacierka na mleku 200 ml (MLE, GLU PSZ,)
- Bułka pszenna długa krojona 50 g (GLU PSZ,)
- Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Jajko gotowane kl M 1 szt (JAJ,)
- Dip jogurtowy naturalny + 50 g (MLE,)
- Sałata zielona 35 g
- Polędwica Sopocka drobiowo-wieprzowa wędzona parzona 50 g (SOJ,)
- Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
- Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Jajko gotowane kl M 1 szt (JAJ,)
- Dip jogurtowy naturalny + 50 g (MLE,)
- Polędwica Sopocka drobiowo-wieprzowa wędzona parzona 50 g (SOJ,)
- Sałata zielona 35 g
- Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml
- II śniadanie – kanapka z twarogiem (GLU PSZ, MLE, SOJ,) składniki: chleb razowy pszenno-żytni 30 g, masło extra 82% 5 g, twaróg półtłusty 30 g
Obiad
- Zupa grochowa z ziemniakami + 250 g (GLU PSZ, SOJ, SEL, GOR,)
- Burger z buraka z serem mozzarella + 160 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, GOR, )
- Sos brokułowy- dieta + 70 g (MLE,)
- Ryż brązowy + 170 g
- Surówka z marchwi i selera + 150 g (MLE, SEL,)
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Zupa grochowa z ziemniakami + 250 g (GLU PSZ, SOJ, SEL, GOR,)
- Burger z buraka z serem mozzarella + 160 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, GOR, )
- Sos brokułowy- dieta + 70 g (MLE,)
- Ryż brązowy + 170 g
- Surówka z marchwi i selera + 150 g (MLE, SEL,)
- Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
- Podwieczorek – Mandarynka 1 szt.
Wartości odżywcze
E: 2380.1 kcal; B: 93.7 g; T: 80.7 g; Kw. tł. nasy.: 26.2 g; W: 326.6 g; W tym cukry: 65.3 g; Bł.: 38.9 g; Sól: 12.4 g
E: 2386.6 kcal; B: 98.8 g; T: 88.5 g; Kw. tł. nasy.: 29.4 g; W: 311.4 g; W tym cukry: 44.9 g; Bł.: 47.3 g; Sól: 13.8 g
Śniadanie
- Kasza manna na mleku 200 ml (MLE, GLU JĘCZ,)
- Bułka pszenna długa krojona 50 g (GLU PSZ,)
- Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Polędwica wiśniowa wędzona 50 g (GLU PSZ, SOJ,)
- Hummus 50 g
- Pomidor 60 g
- Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
- Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Polędwica wiśniowa wędzona 50 g (GLU PSZ, SOJ,)
- Hummus 50 g
- Pomidor 60 g
- Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml
- II śniadanie – kanapka z serem żółtym i ogórkiem świeżym (GLU PSZ, MLE,) składniki: chleb razowy pszenno-żytni 30 g, masło extra 82% 5 g, ser żółty 30 g, ogórek świeży 30 g
Obiad
- Zupa selerowa z ziemniakami + 250 ml (JAJ, SOJ, SEL,)
- Sos boloński z wieprzowiną + 200 g (SEL,)
- Makaron świderki + 170 g (GLU PSZ,)
- Surówka z rzepy, ogórka kiszonego i rukoli + 150 g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Zupa selerowa z ziemniakami + 250 ml (JAJ, SOJ, SEL,)
- Sos boloński z wieprzowiną + 200 g (SEL,)
- Makaron pełnoziarnisty świderki + 170 g (GLU PSZ,)
- Surówka z rzepy, ogórka kiszonego i rukoli + 150 g
- Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
- Podwieczorek – Jogurt naturalny 2,5% tł 150g 1 szt (MLE,)
Wartości odżywcze
E: 2320.8 kcal; B: 98 g; T: 77.5 g; Kw. tł. nasy.: 24.6 g; W: 317 g; W tym cukry: 63.9 g; Bł.: 32 g; Sól: 11.8 g
E: 2258.8 kcal; B: 101.8 g; T: 85.4 g; Kw. tł. nasy.: 28.1 g; W: 281.2 g; W tym cukry: 34.9 g; Bł.: 46.5 g; Sól: 13.4 g
Śniadanie
- Płatki owsiane na mleku 200 ml (MLE, GLU OW,)
- Bułka pszenna długa krojona 50 g (GLU PSZ,)
- Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Zielona pasta z pieczonego kurczaka + 50 g (JAJ, MLE,)
- Porzeczkowy twarożek + 50 g (MLE,)
- Jabłko 1 szt.
- Kakao z mlekiem 250 ml (MLE,)
- Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Ser żółty 50 g (MLE,)
- Zielona pasta z pieczonego kurczaka + 50 g (JAJ, MLE,)
- Rzodkiew biała 60 g
- Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml
- II śniadanie – kanapka z szynkową z indyka i pomidorem (GLU PSZ, MLE, SOJ,) składniki: chleb razowy pszenno-żytni 30 g, masło extra 82% 5 g, szynkowa z indyka 30 g, pomidor 30 g
Obiad
- Zupa brokułowa z makaronem + 250 ml (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL,)
- Morszczuk pieczony w posypce paprykowo-ziołowej + 100 g (RYB,)
- Sos chrzanowy + 70 g (MLE, S02,)
- Ziemniaki gotowane z koperkiem + 200 g
- Surówka z kapusty kiszonej z olejem b/c + 150 g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Zupa brokułowa z makaronem + 250 ml (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL,)
- Morszczuk na parze + 100 g (RYB,)
- Sos chrzanowy + 70 g (MLE, S02,)
- Ziemniaki gotowane z koperkiem + 200 g
- Surówka z kapusty kiszonej z olejem b/c + 150 g
- Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
- Podwieczorek – Gruszka 1 szt. 150 g
Wartości odżywcze
E: 2288.2 kcal; B: 107.4 g; T: 71 g; Kw. tł. nasy.: 24 g; W: 313.2 g; W tym cukry: 108 g; Bł.: 28.2 g; Sól: 10.1 g
E: 2268.9 kcal; B: 116.5 g; T: 88.9 g; Kw. tł. nasy.: 35.4 g; W: 267.1 g; W tym cukry: 52.1 g; Bł.: 40.4 g; Sól: 11.6 g
Tydzień 11 listopada - 17 listopada
Jadłospis od 11.11.2024 r. do 17.11.2024 r.
Poniedziałek 11.11Wtorek 12.11Środa 13.11Czwartek 14.11Piątek 15.11
Śniadanie
Obiad
Wartości odżywcze
Śniadanie
- Płatki jęczmienne na mleku 200 ml (GLU JĘCZ, MLE,)
- Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Bułka pszenna długa krojona 50 g (GLU PSZ,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Pasta z fasoli z cebulką + 50 g
- Kabanos drobiowo-wieprzowy średnio rozdrobniony wędzony,parzony,suszony. 50 g
- Papryka świeża 60 g
- Herbata ekspresowa owocowa z/c 250 ml
- Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Pasta z fasoli z cebulką + 50 g
- Kabanos drobiowo-wieprzowy średnio rozdrobniony wędzony,parzony,suszony. 50 g
- Papryka świeża 60 g
- Herbata ekspresowa owocowa b/c 250 ml
- II śniadanie – kanapka graham z filetem z indyka i sałatą (GLU PSZ, MLE,) składniki: chleb graham 30 g, masło extra 82% 5 g, polędwica z majerankiem 30 g, sałata 5 g
Obiad
- Barszcz czerwony z ziemniakami + 250 g (SOJ, MLE, SEL,)
- Pulpet z kurczaka + 100 g (GLU PSZ, JAJ,)
- Sos pomidorowy + 70 g
- Kasza jęczmienna + 170 g (GLU JĘCZ,)
- Brokuł gotowany + 150 g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Barszcz czerwony z ziemniakami + 250 g (SOJ, MLE, SEL,)
- Pulpet z kurczaka + 100 g (GLU PSZ, JAJ,)
- Sos pomidorowy + 70 g
- Kasza jęczmienna + 170 g (GLU JĘCZ,)
- Brokuł gotowany + 150 g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Podwieczorek – Kefir 1,5% tł. 150 g (MLE,)
Wartości odżywcze
E: 2251.9 kcal; B: 87.3 g; T: 79.4 g; Kw. tł. nasy.: 25.9 g; W: 303.5 g; W tym cukry: 71.7 g; Bł.: 30.8 g; Sól: 9.6 g
E: 2273 kcal; B: 100.7 g; T: 84.6 g; Kw. tł. nasy.: 30.4 g; W: 290.9 g; W tym cukry: 50.8 g; Bł.: 40 g; Sól: 12.6 g
Śniadanie
- Płatki pszenne na mleku 200 ml (MLE,) składniki: mleko 2%, płatki pszenne
- Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Bułka pszenna długa krojona 50 g (GLU PSZ,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Sałatka z makaronem pełnoziarnistym z kurczakiem i warzywami + 150 g (GLU PSZ,)
- Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
- Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml
- Sałatka z makaronem pełnoziarnistym z kurczakiem i warzywami + 150 g (GLU PSZ,)
- II śniadanie – kanapka graham z jajkiem gotowanym (GLU PSZ, MLE,) składniki: chleb graham 30 g, masło extra 82% 5 g, jajko gotowane kl M 0,5 szt., sałata zielona 5 g
Obiad
- Zupa ogórkowa z ziemniakami + 250 ml (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL,)
- Gulasz wieprzowy z warzywami + 200 g (GLU PSZ, SEL,)
- Ryż brązowy + 170 g
- Surówka z selera i brzoskwini b/c + 150 g (SEL,)
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Zupa ogórkowa z ziemniakami + 250 ml (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL,)
- Gulasz wieprzowy z warzywami + 200 g (GLU PSZ, SEL,)
- Ryż brązowy + 170 g
- Surówka z selera i brzoskwini b/c + 150 g (SEL,)
- Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
- Podwieczorek – Mandarynka 1 szt.
Wartości odżywcze
E: 2651 kcal; B: 91.7 g; T: 92.9 g; Kw. tł. nasy.: 23.7 g; W: 368.2 g; W tym cukry: 92.2 g; Bł.: 34.6 g; Sól: 9.3 g
E: 2673.7 kcal; B: 104.6 g; T: 103.2 g; Kw. tł. nasy.: 28.7 g; W: 344.3 g; W tym cukry: 50.8 g; Bł.: 46.6 g; Sól: 12.9 g
Śniadanie
- Płatki owsiane na mleku 200 ml (MLE, GLU OW,) składniki: mleko 2%, płatki owsiane
- Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Bułka pszenna długa krojona 50 g (GLU PSZ,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Polędwica wiśniowa wędzona parzona 50 g (GLU PSZ, SOJ,)
- Pasta z jaj z natką pietruszki + 50 g (JAJ, MLE,)
- Sałata lodowa z pomidorami i olejem + 60 g
- Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
- Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Polędwica wiśniowa wędzona parzona 50 g (GLU PSZ, SOJ,)
- Pasta z jaj z natką pietruszki + 50 g (JAJ, MLE,)
- Sałata lodowa z pomidorami i olejem + 60 g
- Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml
- II śniadanie – kanapka graham z serkiem naturalnym i sałatą lodową (GLU PSZ, MLE,) składniki: chleb graham 30 g, masło extra 82% 5 g, serek naturalny 30 g, sałata zielona 5 g
Obiad
- Zupa pieczarkowa z ziemniakami 250 ml (SOJ, MLE, SEL,)
- Makaron świderki + 170 g (GLU PSZ,)
- Masa serowa do makaronu + 100 g (MLE,)
- Mus truskawkowy b/c + 70 g (MLE,)
- Banan 1szt.
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Zupa pieczarkowa z ziemniakami 250 ml (SOJ, MLE, SEL,)
- Makaron pełnoziarnisty świderki + 170 g (GLU PSZ,)
- Schab pieczony cały + 100 g
- Sos własny dieta + 70 g (SOJ,)
- Surówka z kapusty pekińskiej z olejem + 150 g
- Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
- Podwieczorek – Jogurt naturalny 150 g 1 szt. (MLE,)
Wartości odżywcze
E: 2452.3 kcal; B: 112.2 g; T: 72.4 g; Kw. tł. nasy.: 30.3 g; W: 349.4 g; W tym cukry: 122.2 g; Bł.: 23.6 g; Sól: 9.2 g
E: 2293.1 kcal; B: 118.2 g; T: 87.1 g; Kw. tł. nasy.: 29.7 g; W: 270.9 g; W tym cukry: 42.3 g; Bł.: 38.9 g; Sól: 12.6 g
Śniadanie
- Płatki jęczmienne na mleku 200 ml (GLU JĘCZ, MLE,)
- Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Bułka pszenna długa krojona 50 g (GLU PSZ,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Twarożek 50 g(MLE,)
- Miód (25g) 1 szt
- Jabłko 1 szt.
- Herbata ekspresowa owocowa z/c 250 ml
- Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Twarożek 50 g (MLE,)
- Polędwica z Majerankiem, drobiowa z dodatkiem wieprzowiny, parzona 50 g (SOJ,)
- Jabłko 1 szt.
- Herbata ekspresowa owocowa b/c 250 ml
- II śniadanie – kanapka graham z polędwicą sopocką i sałatą (GLU PSZ, MLE,) składniki: chleb graham 30 g, masło extra 82% 5 g, polędwica sopocka 30 g, sałata zielona 5 g
Obiad
- Zupa brokułowa z makaronem + 250 ml (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL,)
- Pulpet z dorsza + 100 g (GLU PSZ, JAJ, RYB,)
- Ziemniaki gotowane z koperkiem + 200 g
- Warzywa po grecku + 150 g (SEL,)
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Zupa brokułowa z makaronem + 250 ml (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, )
- Pulpet z dorsza + 100 g (GLU PSZ, JAJ, RYB,)
- Sos cytrynowy + 70 g (GLU PSZ, MLE,)
- Ziemniaki gotowane z koperkiem + 200 g
- Fasolka szparagowa zielona + 150 g
- Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
- Podwieczorek – Kefir 1,5% tł. 150 ml 1 szt. (MLE,)
Wartości odżywcze
E: 2107.5 kcal; B: 76.7 g; T: 52.3 g; Kw. tł. nasy.: 18.1 g; W: 346.7 g; W tym cukry: 121.1 g; Bł.: 33.3 g; Sól: 8.5 g
E: 2068.2 kcal; B: 95.8 g; T: 73.8 g; Kw. tł. nasy.: 33 g; W: 272.4 g; W tym cukry: 50.1 g; Bł.: 39.1 g; Sól: 12 g
Tydzień 18 listopada - 24 listopada
Jadłospis od 18.11.2024 r. do 24.11.2024 r.
Poniedziałek 18.11Wtorek 19.11Środa 20.11Czwartek 21.11Piątek 22.11
Śniadanie
- Zacierka na mleku 200 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE,)
- Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Bułka pszenna długa krojona 50 g (GLU PSZ,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Polędwica Sopocka drobiowo-wieprzowa wędzona parzona 50 g (SOJ,)
- Pasta z groszku zielonego + 50 g
- Papryka świeża 60 g
- Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
- Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Polędwica Sopocka drobiowo-wieprzowa wędzona parzona 50 g (SOJ,)
- Pasta z groszku zielonego + 50 g
- Papryka świeża 60 g
- Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml
- II śniadanie – kanapka graham z jajkiem gotowanym (GLU PSZ, MLE,) składniki: chleb graham 30 g, masło extra 82% 5 g, jajko gotowane kl M 0,5 szt, sałata zielona 5 g
Obiad
- Zupa kalafiorowa z ziemniakami + 250 ml (SOJ, MLE, SEL,)
- Gulasz z ciecierzycą, pieczarkami, papryką i cukinią (GLU PSZ, SEL,) + 200 g
- Ryż biały + 170 g
- Fasolka szparagowa żółta 150 g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Zupa kalafiorowa z ziemniakami + 250 ml (SOJ, MLE, SEL,)
- Gulasz z ciecierzycą, pieczarkami, papryką i cukinią (GLU PSZ, SEL,) + 200 g
- Ryż brązowy + 170 g
- Fasolka szparagowa żółta 150 g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Podwieczorek – Jogurt naturalny 150 g 1 szt. (MLE,)
Wartości odżywcze
E: 2119.5 kcal; B: 80 g; T: 51.9 g; Kw. tł. nasy.: 17.3 g; W: 348.4 g; W tym cukry: 71.4 g; Bł.: 30.3 g; Sól: 13.6 g
E: 2137.2 kcal; B: 82.9 g; T: 65.5 g; Kw. tł. nasy.: 20.9 g; W: 322.9 g; W tym cukry: 57 g; Bł.: 52.1 g; Sól: 12.6 g
Śniadanie
- Płatki owsiane na mleku 200 ml (MLE, GLU OW,)
- Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Bułka pszenna długa krojona 50 g (GLU PSZ,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Szynka Konserwowa drobiowa 50 g (SOJ,)
- Pasta z tuńczykiem i natką pietruszki + 50 g (GLU PSZ, RYB, MLE, )
- Sałata lodowa z pomidorami i olejem + 60 g
- Herbata ekspresowa owocowa z/c 250 ml
- Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Szynka Konserwowa drobiowa 50 g (SOJ,)
- Pasta z tuńczykiem i natką pietruszki + 50 g (GLU PSZ, RYB, MLE,)
- Sałata lodowa z pomidorami i olejem + 60 g
- Herbata ekspresowa owocowa b/c 250 ml
- II śniadanie – kanapka graham ze schabem i sałatą zieloną (GLU PSZ, MLE, SOJ,) składniki: chleb graham 30 g, masło extra 82% 5 g, schab wędzony 30 g, sałata zielona 5 g
Obiad
- Zupa krem z pomidorów + 250 ml (SOJ, SEL,)
- Ser mozzarella 10 g (MLE,)
- Kotlet wieprzowy mielony + 100 g (GLU PSZ, JAJ,)
- Ziemniaki gotowane z koperkiem + 200 g
- Sałatka z buraków i jabłka (z olejem) b/c 150 g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Zupa krem z pomidorów + 250 ml (SOJ, SEL,)
- Ser mozzarella 10 g (MLE,)
- Pulpet wieprzowy 100 g (GLU PSZ, JAJ,)
- Sos własny dieta + 70 g (SOJ,)
- Ziemniaki gotowane z koperkiem + 200 g
- Sałatka z buraków i jabłka (z olejem) b/c 150 g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Podwieczorek – kefir 2% tł. 150 ml 1 szt. (MLE,)
Wartości odżywcze
E: 2199.4 kcal; B: 96.3 g; T: 66.3 g; Kw. tł. nasy.: 24.3 g; W: 317.5 g; W tym cukry: 107.4 g; Bł.: 28.5 g; Sól: 10.6 g
E: 2180.9 kcal; B: 104 g; T: 88.4 g; Kw. tł. nasy.: 30.9 g; W: 256.3 g; W tym cukry: 36.7 g; Bł.: 36.7 g; Sól: 13 g
Śniadanie
- Płatki jęczmienne na mleku 200 ml (MLE, GLU JĘCZ,)
- Bułka pszenna długa krojona 50 g (GLU PSZ,)
- Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Jajko gotowane kl M 1 szt (JAJ,)
- Dip jogurtowy naturalny + 50 g (MLE,)
- Mix sałat 35 g
- Polędwica z Majerankiem, drobiowa 50 g (SOJ,)
- Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
- Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Jajko gotowane kl M 1 szt (JAJ,)
- Dip jogurtowy naturalny + 50 g (MLE,)
- Polędwica z Majerankiem, drobiowa 50 g (SOJ,)
- Mix sałat 35 g
- Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml
- II śniadanie – kanapka z serkiem śmietankowym i pomidorem (GLU PSZ, MLE, SOJ,) składniki: chleb razowy pszenno-żytni 30 g, masło extra 82% 5 g, serek śmietankowy 30 g, pomidor 30 g
Obiad
- Kapuśniak z kapusty kiszonej + 250 g (GLU PSZ, SOJ, SEL,)
- Filet z kurczaka jogurtowo-cytrynowy porcja + 100 g (MLE,)
- Kasza jęczmienna + 170 g (GLU JĘCZ,)
- Szpinak baby z dressingiem (na parze) 60 g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Kapuśniak z kapusty kiszonej + 250 g (GLU PSZ, SOJ, SEL,)
- Filet z kurczaka pieczony w ziołach + 100 g
- Kasza jęczmienna + 170 g (GLU JĘCZ,)
- Sos pomidorowy + 70 g
- Szpinak baby z dressingiem (na parze) 60 g
- Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
- Podwieczorek – Gruszka 1 szt. 150 g
Wartości odżywcze
E: 2041.2 kcal; B: 111.3 g; T: 59.4 g; Kw. tł. nasy.: 26.4 g; W: 276.8 g; W tym cukry: 55.4 g; Bł.: 25.5 g; Sól: 10 g
E: 2127.2 kcal; B: 107.9 g; T: 75.2 g; Kw. tł. nasy.: 33.2 g; W: 271 g; W tym cukry: 40.2 g; Bł.: 35.6 g; Sól: 11.8 g
Śniadanie
- Kasza manna na mleku 200 ml (MLE, GLU JĘCZ,)
- Bułka pszenna długa krojona 50 g (GLU PSZ,)
- Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Polędwica wiśniowa wędzona 50 g (GLU PSZ, SOJ,)
- Hummus 50 g
- Pomidor 60 g
- Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
- Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Polędwica wiśniowa wędzona 50 g (GLU PSZ, SOJ,)
- Hummus 50 g
- Pomidor 60 g
- Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml
- II śniadanie – kanapka z twarożkiem i ogórkiem świeżym (GLU PSZ, MLE,) składniki: chleb razowy pszenno-żytni 30 g, masło extra 82% 5 g, twarożek 30 g, ogórek świeży 30 g
Obiad
- Zupa szpinakowa z ziemniakami + 250 ml (JAJ, SOJ, SEL,)
- Udziec z kurczaka wolno gotowany z ziołami + 100 g
- Ziemniaki gotowane z koperkiem + 200 g
- Surówka z rzepy, ogórka kiszonego i rukoli + 150 g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Zupa szpinakowa z ziemniakami + 250 ml (JAJ, SOJ, SEL,)
- Udziec z kurczaka wolno gotowany z ziołami + 100 g
- Ziemniaki gotowane z koperkiem + 200 g
- Surówka z rzepy, ogórka kiszonego i rukoli + 150 g
- Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
- Podwieczorek – Jogurt naturalny 2,5% tł 150g 1 szt (MLE,)
Wartości odżywcze
E: 2008.5 kcal; B: 107.6 g; T: 58.3 g; Kw. tł. nasy.: 26.3 g; W: 274.5 g; W tym cukry: 53.4 g; Bł.: 24.5 g; Sól: 9.8 g
E: 2078.2 kcal; B: 109.3 g; T: 72.8 g; Kw. tł. nasy.: 33 g; W: 261.9 g; W tym cukry: 34.1 g; Bł.: 33.3 g; Sól: 11.9 g
Śniadanie
- Płatki pszenne na mleku 200 ml (MLE, GLU PSZ,)
- Bułka pszenna długa krojona 50 g (GLU PSZ,)
- Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Zielona pasta z pieczonego kurczaka + 50 g (JAJ, MLE,)
- Porzeczkowy twarożek + 50 g (MLE,)
- Mandarynka 1 szt.
- Kakao z mlekiem 250 ml (MLE,)
- Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Ser żółty 50 g (MLE,)
- Zielona pasta z pieczonego kurczaka + 50 g (JAJ, MLE,)
- Mandarynka 1 szt.
- Kakao z mlekiem b/c 250 ml (MLE,)
- II śniadanie – kanapka z szynkową z indyka i pomidorem (GLU PSZ, MLE, SOJ,) składniki: chleb razowy pszenno-żytni 30 g, masło extra 82% 5 g, szynkowa z indyka 30 g, pomidor 30 g
Obiad
- Zupa ryżowa z ziemniakami + 250 g (SOJ, SEL,)
- Morszczuk na parze + 100 g (RYB,)
- Sos chrzanowy + 70 g (MLE, S02,)
- Ziemniaki gotowane z koperkiem + 200 g
- Surówka z czerwonej kapusty b/c + 150 g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Zupa ryżowa z ziemniakami + 250 g (SOJ, SEL,)
- Morszczuk na parze + 100 g (RYB,)
- Sos chrzanowy + 70 g (MLE, S02,)
- Ziemniaki gotowane z koperkiem + 200 g
- Surówka z czerwonej kapusty b/c + 150 g
- Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
- Podwieczorek – Gruszka 1 szt. 150 g
Wartości odżywcze
E: 2176.2 kcal; B: 105.2 g; T: 61.5 g; Kw. tł. nasy.: 22.9 g; W: 309.9 g; W tym cukry: 106.3 g; Bł.: 25.3 g; Sól: 8.3 g
E: 2156.8 kcal; B: 114.4 g; T: 79.4 g; Kw. tł. nasy.: 34.3 g; W: 263.9 g; W tym cukry: 50.4 g; Bł.: 37.6 g; Sól: 9.9 g
Tydzień 25 listopada - 01 grudnia
Jadłospis od 25.11.2024 r. do 30.11.2024 r.
Poniedziałek 25.11Wtorek 26.11Środa 27.11Czwartek 28.11Piątek 29.11
Śniadanie
- Płatki pszenne na mleku 200 ml (MLE, GLU PSZ,)
- Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Bułka pszenna długa krojona 50 g (GLU PSZ,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Ser mozzarella 50 g (MLE,)
- Polędwica Sopocka drobiowo-wieprzowa 50 g (SOJ,)
- Sałata lodowa 35 g
- Herbata czarna ekspresowa 250 ml składniki: woda, cukier, herbata czarna ekspresowa
- Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Ser mozzarella 50 g (MLE,)
- Polędwica Sopocka drobiowo-wieprzowa 50 g (SOJ,)
- Sałata lodowa 35 g
- Herbata czarna ekspresowa 250 ml składniki: woda, herbata czarna ekspresowa
- II śniadanie – kanapka graham z szynką wędzoną (GLU PSZ, MLE, ) składniki: chleb graham 30 g, masło extra 82% 5 g, szynka wędzona 30 g, sałata zielona 5 g
Obiad
- Zupa ziemniaczana + 250 g (SOJ, MLE, SEL,)
- Ryż biały + 170 g
- Wieprzowina w sosie słodko-kwaśnym z warzywami + 200 g (SOJ,)
- Surówka z czerwonej kapusty z natką pietruszki i słonecznikiem b/c + 150 g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Zupa ziemniaczana + 250 g (SOJ, MLE, SEL,)
- Ryż brązowy + 170 g
- Pulpet wieprzowy + 100 g (GLU PSZ, JAJ,)
- Sos pomidorowy + 70 g
- Surówka z czerwonej kapusty z natką pietruszki i słonecznikiem b/c + 150 g
- Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
- Podwieczorek – Jabłko 1 szt.
Wartości odżywcze
E: 2326.3 kcal; B: 103 g; T: 77.7 g; Kw. tł. nasy.: 27.3 g; W: 315.8 g; W tym cukry: 78.1 g; Bł.: 26.7 g; Sól: 12.9 g
E: 2329.1 kcal; B: 103.3 g; T: 94.1 g; Kw. tł. nasy.: 31.7 g; W: 280.5 g; W tym cukry: 42.6 g; Bł.: 42 g; Sól: 13.5 g
Śniadanie
- Zacierka na mleku 200 ml (GLU PSZ, MLE,)
- Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Bułka pszenna długa krojona 50 g (GLU PSZ,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Pasta z fasoli z cebulką + 50 g
- Kabanos drobiowo-wieprzowy średnio rozdrobniony wędzony,parzony,suszony. 50 g
- Papryka świeża 60 g
- Herbata ekspresowa owocowa z/c 250 ml
- Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Pasta z fasoli z cebulką + 50 g
- Kabanos drobiowo-wieprzowy średnio rozdrobniony wędzony,parzony,suszony. 50 g
- Papryka świeża 60 g
- Herbata ekspresowa owocowa b/c 250 ml
- II śniadanie – kanapka graham z filetem z indyka (GLU PSZ, MLE,) składniki: chleb graham 30 g, masło extra 82% 5 g, polędwica z majerankiem 30 g + jabłko 1 szt.
Obiad
- Krupnik jęczmienny + 250 ml (SOJ, SEL, GLU JĘCZ,)
- Polędwiczka z kurczaka na parze + 120 g
- Sos szpinakowy + 70 g (MLE,)
- Ziemniaki gotowane z koperkiem + 200 g
- Surówka z kapusty pekińskiej, kukurydzą, jabłkiem, papryką czerwoną b/c + 150 g (MLE,)
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Krupnik jęczmienny + 250 ml (SOJ, SEL, GLU JĘCZ,)
- Polędwiczka z kurczaka na parze + 120 g
- Sos szpinakowy + 100 g (MLE,)
- Ziemniaki gotowane z koperkiem + 200 g
- Surówka z kapusty pekińskiej, kukurydzą, jabłkiem, papryką czerwoną b/c + 150 g (MLE,)
- Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
- Podwieczorek – serek wiejski ziarnisty 200 g 1 szt. (MLE,)
Wartości odżywcze
E: 2429.8 kcal; B: 107.3 g; T: 83.4 g; Kw. tł. nasy.: 25.1 g; W: 319.9 g; W tym cukry: 70.8 g; Bł.: 30.3 g; Sól: 13.9 g
E: 2450.6 kcal; B: 120.5 g; T: 90.5 g; Kw. tł. nasy.: 29.7 g; W: 303.4 g; W tym cukry: 50 g; Bł.: 40.3 g; Sól: 17 g
Śniadanie
- Kasza kukurydziana na mleku 200 ml (MLE,) składniki: mleko 2%, kasza kukurydziana
- Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Bułka pszenna długa krojona 50 g (GLU PSZ,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Sałatka z makaronem pełnoziarnistym z kurczakiem i warzywami + 150 g (GLU PSZ,)
- Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
- Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml
- Sałatka z makaronem pełnoziarnistym z kurczakiem i warzywami + 150 g (GLU PSZ,)
- II śniadanie – kanapka graham z jajkiem gotowanym (GLU PSZ, MLE,) składniki: chleb graham 30 g, masło extra 82% 5 g, jajko gotowane kl M 0,5 szt., sałata zielona 5 g
Obiad
- Zupa koperkowa z ziemniakami + 250 ml (SOJ, MLE, SEL,)
- Pulpet z kurczaka + 100 g (GLU PSZ, JAJ,)
- Sos pieczarkowy + 70 g (MLE,)
- Kasza jęczmienna + 170 g (GLU JĘCZ,)
- Fasolka szparagowa żółta + 150 g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Zupa koperkowa z ziemniakami + 250 ml (SOJ, MLE, SEL,)
- Pulpet z kurczaka + 100 g (GLU PSZ, JAJ,)
- Sos pieczarkowy + 70 g (MLE,)
- Kasza jęczmienna + 170 g (GLU JĘCZ,)
- Fasolka szparagowa żółta + 150 g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Podwieczorek – Mandarynka 1 szt.
Wartości odżywcze
E: 2356.8 kcal; B: 86.4 g; T: 70.7 g; Kw. tł. nasy.: 20.3 g; W: 354.7 g; W tym cukry: 78 g; Bł.: 29.1 g; Sól: 8 g
E: 2367.1 kcal; B: 98.8 g; T: 81.3 g; Kw. tł. nasy.: 25.5 g; W: 328.5 g; W tym cukry: 35.9 g; Bł.: 42.7 g; Sól: 11.9 g
Śniadanie
- Płatki owsiane na mleku 200 ml (MLE, GLU OW,) składniki: mleko 2%, płatki owsiane
- Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Bułka pszenna długa krojona 50 g (GLU PSZ,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Polędwica wiśniowa wędzona parzona 50 g (GLU PSZ, SOJ,)
- Pasta z jaj z natką pietruszki + 50 g (JAJ, MLE,)
- Sałata lodowa z pomidorami i olejem + 60 g
- Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
- Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Polędwica wiśniowa wędzona parzona 50 g (GLU PSZ, SOJ,)
- Pasta z jaj z natką pietruszki + 50 g (JAJ, MLE,)
- Sałata lodowa z pomidorami i olejem + 60 g
- Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml
- II śniadanie – kanapka graham z serkiem naturalnym i sałatą lodową (GLU PSZ, MLE,) składniki: chleb graham 30 g, masło extra 82% 5 g, serek naturalny 30 g, sałata zielona 5 g
Obiad
- Zupa krem z buraków + 250 ml (SOJ, MLE, SEL,)
- Grzanki pszenne + 10 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, może zawierać: SOJ,)
- Pyzy z farszem szpinakowym z serem + 250 g (GLU PSZ, JAJ, MLE,)
- Surówka z marchwi, jabłka i pomarańczy b/c + 150 g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Zupa krem z buraków + 250 ml (SOJ, MLE, SEL,)
- Grzanki pszenne + 10 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, może zawierać: SOJ,)
- Sos szpinakowy z serem białym + 200 g (MLE,)
- Makaron pełnoziarnisty świderki + 170 g (GLU PSZ,)
- Surówka z marchwi, jabłka i pomarańczy b/c + 150 g
- Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
- Podwieczorek – Jogurt naturalny 150 g 1 szt. (MLE,)
Wartości odżywcze
E: 2192 kcal; B: 82.5 g; T: 63.3 g; Kw. tł. nasy.: 19.8 g; W: 336.1 g; W tym cukry: 95.6 g; Bł.: 28.9 g; Sól: 10.8 g
E: 2261.6 kcal; B: 97.5 g; T: 90.1 g; Kw. tł. nasy.: 31.4 g; W: 278.4 g; W tym cukry: 51.7 g; Bł.: 40.3 g; Sól: 14.4 g
Śniadanie
- Płatki pszenne na mleku 200 ml (GLU PSZ, MLE,) składniki: mleko 2%, płatki pszenne
- Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Bułka pszenna długa krojona 50 g (GLU PSZ,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Twarożek z koperkiem 50 g(MLE,)
- Miód (25g) 1 szt
- Gruszka 1 szt.
- Herbata ekspresowa owocowa z/c 250 ml
- Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Twarożek z koperkiem 50 g (MLE,)
- Polędwica z Majerankiem, drobiowa z dodatkiem wieprzowiny, parzona 50 g (SOJ,)
- Gruszka 1 szt.
- Herbata ekspresowa owocowa b/c 250 ml
- II śniadanie – kanapka graham z polędwicą sopocką i sałatą (GLU PSZ, MLE,) składniki: chleb graham 30 g, masło extra 82% 5 g, polędwica sopocka 30 g, sałata zielona 5 g
Obiad
- Zupa dyniowa z ziemniakami + 250 g (SOJ, MLE, SEL,)
- Pulpet z miruny + 100 g (GLU PSZ, JAJ, RYB,)
- Sos cytrynowy + 70 g (GLU PSZ, MLE,)
- Ziemniaki gotowane z koperkiem + 200 g
- Bukiet warzyw gotowanych + 150 g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Zupa dyniowa z ziemniakami + 250 g (SOJ, MLE, SEL,)
- Pulpet z miruny + 100 g (GLU PSZ, JAJ, RYB,)
- Sos cytrynowy + 70 g (GLU PSZ, MLE,)
- Ziemniaki gotowane z koperkiem + 200 g
- Bukiet warzyw gotowanych + 150 g
- Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
- Podwieczorek – Jogurt naturalny 150 g 1 szt. (MLE,)
Wartości odżywcze
E: 2160.7 kcal; B: 78.6 g; T: 58.1 g; Kw. tł. nasy.: 19.9 g; W: 344.4 g; W tym cukry: 120.6 g; Bł.: 33.3 g; Sól: 8.4 g
E: 2122 kcal; B: 97.8 g; T: 79.6 g; Kw. tł. nasy.: 34.8 g; W: 269.9 g; W tym cukry: 48.8 g; Bł.: 39 g; Sól: 11.8 g
Tydzień 04 listopada - 10 listopada
Jadłospis od 04.11.2024 r. do 10.11.2024 r.
Poniedziałek 04.11Wtorek 05.11Środa 06.11Czwartek 07.11Piątek 08.11
Śniadanie |
||
|
|
|
Obiad |
||
|
|
|
Wartości odżywcze | E: 2268 kcal; B: 107 g; T: 68.1 g; Kw. tł. nasy.: 23.1 g; W: 320.6 g; W tym cukry: 67.1 g; Bł.: 28.6 g; Sól: 12.2 g | E: 2215.5 kcal; B: 108 g; T: 75.3 g; Kw. tł. nasy.: 26.2 g; W: 295.7 g; W tym cukry: 47.8 g; Bł.: 45.1 g; Sól: 11.6 g |
Śniadanie |
||
|
|
|
Obiad |
||
|
|
|
Wartości odżywcze | E: 2516.6 kcal; B: 103.8 g; T: 77.6 g; Kw. tł. nasy.: 28.7 g; W: 361.1 g; W tym cukry: 92.7 g; Bł.: 27.4 g; Sól: 8.1 g | E: 2281.7 kcal; B: 96.9 g; T: 78.9 g; Kw. tł. nasy.: 27 g; W: 310.8 g; W tym cukry: 64.1 g; Bł.: 46.5 g; Sól: 8.3 g |
Śniadanie |
||
|
|
|
Obiad |
||
|
|
|
Wartości odżywcze | E: 2380.1 kcal; B: 93.7 g; T: 80.7 g; Kw. tł. nasy.: 26.2 g; W: 326.6 g; W tym cukry: 65.3 g; Bł.: 38.9 g; Sól: 12.4 g | E: 2386.6 kcal; B: 98.8 g; T: 88.5 g; Kw. tł. nasy.: 29.4 g; W: 311.4 g; W tym cukry: 44.9 g; Bł.: 47.3 g; Sól: 13.8 g |
Śniadanie |
||
|
|
|
Obiad |
||
|
|
|
Wartości odżywcze | E: 2320.8 kcal; B: 98 g; T: 77.5 g; Kw. tł. nasy.: 24.6 g; W: 317 g; W tym cukry: 63.9 g; Bł.: 32 g; Sól: 11.8 g | E: 2258.8 kcal; B: 101.8 g; T: 85.4 g; Kw. tł. nasy.: 28.1 g; W: 281.2 g; W tym cukry: 34.9 g; Bł.: 46.5 g; Sól: 13.4 g |
Śniadanie |
||
|
|
|
Obiad |
||
|
|
|
Wartości odżywcze | E: 2288.2 kcal; B: 107.4 g; T: 71 g; Kw. tł. nasy.: 24 g; W: 313.2 g; W tym cukry: 108 g; Bł.: 28.2 g; Sól: 10.1 g | E: 2268.9 kcal; B: 116.5 g; T: 88.9 g; Kw. tł. nasy.: 35.4 g; W: 267.1 g; W tym cukry: 52.1 g; Bł.: 40.4 g; Sól: 11.6 g |
Tydzień 11 listopada - 17 listopada
Jadłospis od 11.11.2024 r. do 17.11.2024 r.
Poniedziałek 11.11Wtorek 12.11Środa 13.11Czwartek 14.11Piątek 15.11
Śniadanie |
||
Obiad |
||
Wartości odżywcze |
Śniadanie |
||
|
|
|
Obiad |
||
|
|
|
Wartości odżywcze | E: 2251.9 kcal; B: 87.3 g; T: 79.4 g; Kw. tł. nasy.: 25.9 g; W: 303.5 g; W tym cukry: 71.7 g; Bł.: 30.8 g; Sól: 9.6 g | E: 2273 kcal; B: 100.7 g; T: 84.6 g; Kw. tł. nasy.: 30.4 g; W: 290.9 g; W tym cukry: 50.8 g; Bł.: 40 g; Sól: 12.6 g |
Śniadanie |
||
|
|
|
Obiad |
||
|
|
|
Wartości odżywcze | E: 2651 kcal; B: 91.7 g; T: 92.9 g; Kw. tł. nasy.: 23.7 g; W: 368.2 g; W tym cukry: 92.2 g; Bł.: 34.6 g; Sól: 9.3 g | E: 2673.7 kcal; B: 104.6 g; T: 103.2 g; Kw. tł. nasy.: 28.7 g; W: 344.3 g; W tym cukry: 50.8 g; Bł.: 46.6 g; Sól: 12.9 g |
Śniadanie |
||
|
|
|
Obiad |
||
|
|
|
Wartości odżywcze | E: 2452.3 kcal; B: 112.2 g; T: 72.4 g; Kw. tł. nasy.: 30.3 g; W: 349.4 g; W tym cukry: 122.2 g; Bł.: 23.6 g; Sól: 9.2 g | E: 2293.1 kcal; B: 118.2 g; T: 87.1 g; Kw. tł. nasy.: 29.7 g; W: 270.9 g; W tym cukry: 42.3 g; Bł.: 38.9 g; Sól: 12.6 g |
Śniadanie |
||
|
|
|
Obiad |
||
|
|
|
Wartości odżywcze | E: 2107.5 kcal; B: 76.7 g; T: 52.3 g; Kw. tł. nasy.: 18.1 g; W: 346.7 g; W tym cukry: 121.1 g; Bł.: 33.3 g; Sól: 8.5 g | E: 2068.2 kcal; B: 95.8 g; T: 73.8 g; Kw. tł. nasy.: 33 g; W: 272.4 g; W tym cukry: 50.1 g; Bł.: 39.1 g; Sól: 12 g |
Tydzień 18 listopada - 24 listopada
Jadłospis od 18.11.2024 r. do 24.11.2024 r.
Poniedziałek 18.11Wtorek 19.11Środa 20.11Czwartek 21.11Piątek 22.11
Śniadanie |
||
|
|
|
Obiad |
||
|
|
|
Wartości odżywcze | E: 2119.5 kcal; B: 80 g; T: 51.9 g; Kw. tł. nasy.: 17.3 g; W: 348.4 g; W tym cukry: 71.4 g; Bł.: 30.3 g; Sól: 13.6 g | E: 2137.2 kcal; B: 82.9 g; T: 65.5 g; Kw. tł. nasy.: 20.9 g; W: 322.9 g; W tym cukry: 57 g; Bł.: 52.1 g; Sól: 12.6 g |
Śniadanie |
||
|
|
|
Obiad |
||
|
|
|
Wartości odżywcze | E: 2199.4 kcal; B: 96.3 g; T: 66.3 g; Kw. tł. nasy.: 24.3 g; W: 317.5 g; W tym cukry: 107.4 g; Bł.: 28.5 g; Sól: 10.6 g | E: 2180.9 kcal; B: 104 g; T: 88.4 g; Kw. tł. nasy.: 30.9 g; W: 256.3 g; W tym cukry: 36.7 g; Bł.: 36.7 g; Sól: 13 g |
Śniadanie |
||
|
|
|
Obiad |
||
|
|
|
Wartości odżywcze | E: 2041.2 kcal; B: 111.3 g; T: 59.4 g; Kw. tł. nasy.: 26.4 g; W: 276.8 g; W tym cukry: 55.4 g; Bł.: 25.5 g; Sól: 10 g | E: 2127.2 kcal; B: 107.9 g; T: 75.2 g; Kw. tł. nasy.: 33.2 g; W: 271 g; W tym cukry: 40.2 g; Bł.: 35.6 g; Sól: 11.8 g |
Śniadanie |
||
|
|
|
Obiad |
||
|
|
|
Wartości odżywcze | E: 2008.5 kcal; B: 107.6 g; T: 58.3 g; Kw. tł. nasy.: 26.3 g; W: 274.5 g; W tym cukry: 53.4 g; Bł.: 24.5 g; Sól: 9.8 g | E: 2078.2 kcal; B: 109.3 g; T: 72.8 g; Kw. tł. nasy.: 33 g; W: 261.9 g; W tym cukry: 34.1 g; Bł.: 33.3 g; Sól: 11.9 g |
Śniadanie |
||
|
|
|
Obiad |
||
|
|
|
Wartości odżywcze | E: 2176.2 kcal; B: 105.2 g; T: 61.5 g; Kw. tł. nasy.: 22.9 g; W: 309.9 g; W tym cukry: 106.3 g; Bł.: 25.3 g; Sól: 8.3 g | E: 2156.8 kcal; B: 114.4 g; T: 79.4 g; Kw. tł. nasy.: 34.3 g; W: 263.9 g; W tym cukry: 50.4 g; Bł.: 37.6 g; Sól: 9.9 g |
Tydzień 25 listopada - 01 grudnia
Jadłospis od 25.11.2024 r. do 30.11.2024 r.
Poniedziałek 25.11Wtorek 26.11Środa 27.11Czwartek 28.11Piątek 29.11
Śniadanie |
||
|
|
|
Obiad |
||
|
|
|
Wartości odżywcze | E: 2326.3 kcal; B: 103 g; T: 77.7 g; Kw. tł. nasy.: 27.3 g; W: 315.8 g; W tym cukry: 78.1 g; Bł.: 26.7 g; Sól: 12.9 g | E: 2329.1 kcal; B: 103.3 g; T: 94.1 g; Kw. tł. nasy.: 31.7 g; W: 280.5 g; W tym cukry: 42.6 g; Bł.: 42 g; Sól: 13.5 g |
Śniadanie |
||
|
|
|
Obiad |
||
|
|
|
Wartości odżywcze | E: 2429.8 kcal; B: 107.3 g; T: 83.4 g; Kw. tł. nasy.: 25.1 g; W: 319.9 g; W tym cukry: 70.8 g; Bł.: 30.3 g; Sól: 13.9 g | E: 2450.6 kcal; B: 120.5 g; T: 90.5 g; Kw. tł. nasy.: 29.7 g; W: 303.4 g; W tym cukry: 50 g; Bł.: 40.3 g; Sól: 17 g |
Śniadanie |
||
|
|
|
Obiad |
||
|
|
|
Wartości odżywcze | E: 2356.8 kcal; B: 86.4 g; T: 70.7 g; Kw. tł. nasy.: 20.3 g; W: 354.7 g; W tym cukry: 78 g; Bł.: 29.1 g; Sól: 8 g | E: 2367.1 kcal; B: 98.8 g; T: 81.3 g; Kw. tł. nasy.: 25.5 g; W: 328.5 g; W tym cukry: 35.9 g; Bł.: 42.7 g; Sól: 11.9 g |
Śniadanie |
||
|
|
|
Obiad |
||
|
|
|
Wartości odżywcze | E: 2192 kcal; B: 82.5 g; T: 63.3 g; Kw. tł. nasy.: 19.8 g; W: 336.1 g; W tym cukry: 95.6 g; Bł.: 28.9 g; Sól: 10.8 g | E: 2261.6 kcal; B: 97.5 g; T: 90.1 g; Kw. tł. nasy.: 31.4 g; W: 278.4 g; W tym cukry: 51.7 g; Bł.: 40.3 g; Sól: 14.4 g |
Śniadanie |
||
|
|
|
Obiad |
||
|
|
|
Wartości odżywcze | E: 2160.7 kcal; B: 78.6 g; T: 58.1 g; Kw. tł. nasy.: 19.9 g; W: 344.4 g; W tym cukry: 120.6 g; Bł.: 33.3 g; Sól: 8.4 g | E: 2122 kcal; B: 97.8 g; T: 79.6 g; Kw. tł. nasy.: 34.8 g; W: 269.9 g; W tym cukry: 48.8 g; Bł.: 39 g; Sól: 11.8 g |