Tydzień 30 września - 06 października
Jadłospis od 30.09.2024 r. do 06.10.2024 r.
Wtorek 01.10Środa 02.10Czwartek 03.10Piątek 04.10
Śniadanie
- Zacierka na mleku 200 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE,) składniki: mleko 2%, makaron zacierka z pszenicy zwyczajnej z kurkumą
- Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Bułka pszenna długa krojona 50 g (GLU PSZ,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Smalec z fasoli z kurkumą i tymiankiem + 50 g
- Kabanos drobiowo-wieprzowy średnio rozdrobniony wędzony,parzony,suszony. 50 g
- Papryka świeża 60 g
- Herbata ekspresowa owocowa z/c 250 ml
- Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Smalec z fasoli z kurkumą i tymiankiem + 50 g
- Kabanos drobiowo-wieprzowy średnio rozdrobniony wędzony,parzony,suszony. 50 g
- Papryka świeża 60 g
- Herbata ekspresowa owocowa b/c 250 ml
- II śniadanie – kanapka graham z filetem królewskim (GLU PSZ, MLE,) składniki: chleb graham 30 g, masło extra 82% 5 g, filet królewski z indykiem 30 g + śliwki 2 szt.
Obiad
- Zupa krem z białych warzyw + 250 ml (SOJ, SEL,)
- Grzanki pszenne 10 g (GLU PSZ,)
- Polędwiczka z kurczaka na parze + 120 g
- Sos szpinakowy + 70 g (MLE,)
- Kasza jęczmienna + 170 g (GLU JĘCZ,)
- Surówka z kapusty pekińskiej, kukurydzą, jabłkiem, papryką czerwoną b/c + 150 g (MLE,)
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Zupa krem z białych warzyw + 250 ml (SOJ, SEL,)
- Grzanki pszenne 10 g (GLU PSZ,)
- Polędwiczka z kurczaka na parze + 120 g
- Sos szpinakowy + 100 g (MLE,)
- Kasza jęczmienna + 170 g (GLU JĘCZ,)
- Surówka z kapusty pekińskiej, kukurydzą, jabłkiem, papryką czerwoną b/c + 150 g (MLE,)
- Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
- Podwieczorek – kefir 1,5% tł 150 g (MLE,)
Wartości odżywcze
E: 2429.8 kcal; B: 107.3 g; T: 83.4 g; Kw. tł. nasy.: 25.1 g; W: 319.9 g; W tym cukry: 70.8 g; Bł.: 30.3 g; Sól: 13.9 g
E: 2450.6 kcal; B: 120.5 g; T: 90.5 g; Kw. tł. nasy.: 29.7 g; W: 303.4 g; W tym cukry: 50 g; Bł.: 40.3 g; Sól: 17 g
Śniadanie
- Kasza kukurydziana na mleku 200 ml (MLE,) składniki: mleko 2%, kasza kukurydziana
- Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Bułka pszenna długa krojona 50 g (GLU PSZ,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Sałatka z makaronem pełnoziarnistym z kurczakiem i warzywami + 150 g (GLU PSZ,)
- Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
- Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml
- Sałatka z makaronem pełnoziarnistym z kurczakiem i warzywami + 150 g (GLU PSZ,)
- II śniadanie – kanapka graham z jajkiem gotowanym (GLU PSZ, MLE,) składniki: chleb graham 30 g, masło extra 82% 5 g, jajko gotowane kl M 0,5 szt., sałata zielona 5 g
Obiad
- Kapuśniak z kapusty białej + 250 g (GLU PSZ, SEL, GOR,)
- Wieprzowina w sosie słodko-kwaśnym z warzywami + 200 g (SOJ,)
- Ryż brązowy + 170 g
- Fasolka szparagowa żółta + 150 g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Kapuśniak z kapusty białej + 250 g (GLU PSZ, SEL, GOR,)
- Wieprzowina w sosie słodko-kwaśnym z warzywami + 200 g (SOJ,)
- Ryż brązowy + 170 g
- Fasolka szparagowa żółta + 150 g
- Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
- Podwieczorek – Nektarynka 1 szt.
Wartości odżywcze
E: 2487 kcal; B: 91.8 g; T: 76.7 g; Kw. tł. nasy.: 21.1 g; W: 365.8 g; W tym cukry: 84.1 g; Bł.: 33.6 g; Sól: 9.5 g
E: 2512.3 kcal; B: 104.7 g; T: 87.3 g; Kw. tł. nasy.: 26.2 g; W: 342.6 g; W tym cukry: 43.6 g; Bł.: 46.8 g; Sól: 13.3 g
Śniadanie
- Płatki owsiane na mleku 200 ml (MLE, GLU OW,) składniki: mleko 2%, płatki owsiane
- Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Bułka pszenna długa krojona 50 g (GLU PSZ,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Polędwica wiśniowa wędzona parzona 50 g (GLU PSZ, SOJ,)
- Pasta z jaj z natką pietruszki + 50 g (JAJ, MLE,)
- Sałata lodowa z pomidorami i olejem + 60 g
- Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
- Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Polędwica wiśniowa wędzona parzona 50 g (GLU PSZ, SOJ,)
- Pasta z jaj z natką pietruszki + 50 g (JAJ, MLE,)
- Sałata lodowa z pomidorami i olejem + 60 g
- Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml
- II śniadanie – kanapka graham z serkiem naturalnym i sałatą lodową (GLU PSZ, MLE,) składniki: chleb graham 30 g, masło extra 82% 5 g, serek naturalny 30 g, sałata zielona 5 g
Obiad
- Zupa krem z buraków + 250 ml (SOJ, MLE, SEL,)
- Groszek zielony blanszowany + 20 g
- Sos szpinakowy z serem białym + 200 g (MLE,)
- Makaron pełnoziarnisty świderki + 170 g (GLU PSZ,)
- Surówka z marchwi, jabłka i pomarańczy b/c + 150 g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Zupa krem z buraków + 250 ml (SOJ, MLE, SEL,)
- Groszek zielony blanszowany + 20 g
- Sos szpinakowy z serem białym + 200 g (MLE,)
- Makaron pełnoziarnisty świderki + 170 g (GLU PSZ,)
- Surówka z marchwi, jabłka i pomarańczy b/c + 150 g
- Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
- Podwieczorek – Jogurt naturalny 150 g 1 szt. (MLE,)
Wartości odżywcze
E: 2271.1 kcal; B: 90.8 g; T: 73.8 g; Kw. tł. nasy.: 23.4 g; W: 318.6 g; W tym cukry: 95.6 g; Bł.: 33.7 g; Sól: 11.9 g
E: 2230.8 kcal; B: 97.1 g; T: 88.4 g; Kw. tł. nasy.: 31.8 g; W: 272.9 g; W tym cukry: 49.9 g; Bł.: 41.7 g; Sól: 14.1 g
Śniadanie
- Płatki pszenne na mleku 200 ml (GLU PSZ, MLE,) składniki: mleko 2%, płatki pszenne
- Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Bułka pszenna długa krojona 50 g (GLU PSZ,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Twarożek makowy 50 g(MLE,)
- Miód (25g) 1 szt
- Gruszka 1 szt.
- Herbata ekspresowa owocowa z/c 250 ml
- Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Twarożek makowy 50 g (MLE,)
- Polędwica z Majerankiem, drobiowa z dodatkiem wieprzowiny, parzona 50 g (SOJ,)
- Gruszka 1 szt.
- Herbata ekspresowa owocowa b/c 250 ml
- II śniadanie – kanapka graham z polędwicą sopocką i sałatą (GLU PSZ, MLE,) składniki: chleb graham 30 g, masło extra 82% 5 g, polędwica sopocka 30 g, sałata zielona 5 g
Obiad
- Zupa brokułowa z ziemniakami + 250 ml (SOJ, MLE, SEL,)
- Morszczuk pieczony w posypce ziołowej + 100 g (RYB,)
- Ziemniaki gotowane z koperkiem + 200 g
- Tzatziki + 150 g (MLE,)
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Zupa brokułowa z ziemniakami + 250 ml (SOJ, MLE, SEL,)
- Morszczuk pieczony w posypce ziołowej + 100 g (RYB,)
- Ziemniaki gotowane z koperkiem + 200 g
- Tzatziki + 150 g (MLE,)
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Podwieczorek – kefir 1,5% tł. 150 g (MLE,)
Wartości odżywcze
E: 2227 kcal; B: 81.6 g; T: 61.8 g; Kw. tł. nasy.: 20.8 g; W: 349.7 g; W tym cukry: 126.6 g; Bł.: 28.1 g; Sól: 8.6 g
E: 2103.8 kcal; B: 98.1 g; T: 79.1 g; Kw. tł. nasy.: 30.6 g; W: 266.2 g; W tym cukry: 56.6 g; Bł.: 33.4 g; Sól: 11.7 g
Tydzień 07 października - 13 października
Jadłospis od 07.10.2024 r. do 13.10 2024 r.
Poniedziałek 07.10Wtorek 08.10Środa 09.10Czwartek 10.10Piątek 11.10
Śniadanie
- Kasza kukurydziana na mleku 200 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE,)
- Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Bułka pszenna długa krojona 50 g (GLU PSZ,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Polędwica Sopocka drobiowo-wieprzowa wędzona parzona 50 g (SOJ,)
- Pasta z groszku zielonego + 50 g
- Papryka świeża 60 g
- Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
- Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Polędwica Sopocka drobiowo-wieprzowa wędzona parzona 50 g (SOJ,)
- Pasta z groszku zielonego + 50 g
- Papryka świeża 60 g
- Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml
- II śniadanie – kanapka graham z jajkiem gotowanym (GLU PSZ, MLE,) składniki: chleb graham 30 g, masło extra 82% 5 g, jajko gotowane kl M 0,5 szt. + gruszka 1 szt.
Obiad
- Żurek z ziemniakami + 250 g (SOJ, MLE, GLU ŻYT, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SEL, GOR,)
- Filet z kurczaka pieczony w słodkiej papryce + 100 g
- Sos pietruszkowy + 70 g (SOJ, MLE,)
- Ryż biały + 170 g
- Bukiet warzyw gotowanych + 150 g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Żurek z ziemniakami + 250 g (SOJ, MLE, GLU ŻYT, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SEL, GOR,)
- Filet z kurczaka pieczony w słodkiej papryce + 100 g
- Sos pietruszkowy + 70 g (SOJ, MLE,)
- Ryż brązowy + 170 g
- Bukiet warzyw gotowanych + 150 g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Podwieczorek – sok wielowarzywny pasteryzowany 0,33 1 szt.
Wartości odżywcze
E: 2261.3 kcal; B: 105.9 g; T: 65.9 g; Kw. tł. nasy.: 23.3 g; W: 323.3 g; W tym cukry: 67.4 g; Bł.: 26.4 g; Sól: 13.6 g
E: 2252 kcal; B: 107.1 g; T: 78.9 g; Kw. tł. nasy.: 26.9 g; W: 294.3 g; W tym cukry: 48.7 g; Bł.: 48.3 g; Sól: 12.5 g
Śniadanie
- Płatki owsiane na mleku 200 ml (MLE, GLU OW,)
- Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Bułka pszenna długa krojona 50 g (GLU PSZ,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Szynka Konserwowa drobiowa 50 g (SOJ,)
- Pasta z tuńczykiem i natką pietruszki + 50 g (GLU PSZ, RYB, MLE, )
- Sałata lodowa z pomidorami i olejem + 60 g
- Herbata ekspresowa owocowa z/c 250 ml
- Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Szynka Konserwowa drobiowa 50 g (SOJ,)
- Pasta z tuńczykiem i natką pietruszki + 50 g (GLU PSZ, RYB, MLE,)
- Sałata lodowa z pomidorami i olejem + 60 g
- Herbata ekspresowa owocowa b/c 250 ml
- II śniadanie – kanapka graham ze schabem i papryką czerwoną (GLU PSZ, MLE, SOJ,) składniki: chleb graham 30 g, masło extra 82% 5 g, schab wędzony 30 g, sałata zielona 5 g
Obiad
- Zupa krem z pomidorów + 250 ml (SOJ, SEL,)
- Ser mozzarella 10 g (MLE,)
- Kotlet schabowy panierowany + 100 g (GLU PSZ, JAJ,)
- Ziemniaki gotowane z koperkiem + 200 g
- Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą + 150 g (MLE,)
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Zupa krem z pomidorów + 250 ml (SOJ, SEL,)
- Ser mozzarella 10 g (MLE,)
- Roladka wieprzowa z warzywami, pieczona + 100 g (GLU PSZ, JAJ, SEL,)
- Sos własny dieta + 70 g (SOJ,)
- Ziemniaki gotowane z koperkiem + 200 g
- Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą + 150 g (MLE,)
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Podwieczorek – kefir 2% tł. 150 ml 1 szt. (MLE,)
Wartości odżywcze
E: 2199.4 kcal; B: 96.3 g; T: 66.3 g; Kw. tł. nasy.: 24.3 g; W: 317.5 g; W tym cukry: 107.4 g; Bł.: 28.5 g; Sól: 10.6 g
E: 2180.9 kcal; B: 104 g; T: 88.4 g; Kw. tł. nasy.: 30.9 g; W: 256.3 g; W tym cukry: 36.7 g; Bł.: 36.7 g; Sól: 13 g
Śniadanie
- Płatki jęczmienne na mleku 200 ml (MLE, GLU JĘCZ,)
- Bułka pszenna długa krojona 50 g (GLU PSZ,)
- Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Jajko gotowane kl M 1 szt (JAJ,)
- Dip jogurtowy naturalny + 50 g (MLE,)
- Mix sałat 35 g
- Polędwica z Majerankiem, drobiowa 50 g (SOJ,)
- Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
- Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Jajko gotowane kl M 1 szt (JAJ,)
- Dip jogurtowy naturalny + 50 g (MLE,)
- Polędwica z Majerankiem, drobiowa 50 g (SOJ,)
- Mix sałat 35 g
- Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml
- II śniadanie – kanapka z twarogiem i pomidorem (GLU PSZ, MLE, SOJ,) składniki: chleb razowy pszenno-żytni 30 g, masło extra 82% 5 g, twaróg półtłusty 30 g, pomidor 30 g
Obiad
- Zupa grochowa z ziemniakami + 250 g (GLU PSZ, SOJ, SEL, GOR,)
- Burger z buraka z serem mozzarella + 160 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, GOR, )
- Sos brokułowy- dieta + 70 g (MLE,)
- Ryż brązowy + 170 g
- Surówka z marchwi i selera + 150 g (MLE, SEL,)
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Zupa grochowa z ziemniakami + 250 g (GLU PSZ, SOJ, SEL, GOR,)
- Burger z buraka z serem mozzarella + 160 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, GOR, )
- Sos brokułowy- dieta + 70 g (MLE,)
- Ryż brązowy + 170 g
- Surówka z marchwi i selera + 150 g (MLE, SEL,)
- Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
- Podwieczorek – kiwi 1 szt.
Wartości odżywcze
E: 2380.1 kcal; B: 93.7 g; T: 80.7 g; Kw. tł. nasy.: 26.2 g; W: 326.6 g; W tym cukry: 65.3 g; Bł.: 38.9 g; Sól: 12.4 g
E: 2386.6 kcal; B: 98.8 g; T: 88.5 g; Kw. tł. nasy.: 29.4 g; W: 311.4 g; W tym cukry: 44.9 g; Bł.: 47.3 g; Sól: 13.8 g
Śniadanie
- Kasza manna na mleku 200 ml (MLE, GLU JĘCZ,)
- Bułka pszenna długa krojona 50 g (GLU PSZ,)
- Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Polędwica wiśniowa wędzona 50 g (GLU PSZ, SOJ,)
- Różowa pasta ciecierzycowa z kolendrą 50 g
- Pomidor 60 g
- Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
- Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Polędwica wiśniowa wędzona 50 g (GLU PSZ, SOJ,)
- Różowa pasta ciecierzycowa z kolendrą 50 g
- Pomidor 60 g
- Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml
- II śniadanie – kanapka z twarożkiem i ogórkiem świeżym (GLU PSZ, MLE,) składniki: chleb razowy pszenno-żytni 30 g, masło extra 82% 5 g, twarożek 30 g, ogórek świeży 30 g
Obiad
- Zupa szpinakowa z ziemniakami + 250 ml (JAJ, SOJ, SEL,)
- Sos boloński z wieprzowiną + 200 g (SEL,)
- Makaron świderki + 170 g (GLU PSZ,)
- Surówka z rzepy, ogórka kiszonego i rukoli + 150 g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Zupa szpinakowa z ziemniakami + 250 ml (JAJ, SOJ, SEL,)
- Sos boloński z wieprzowiną + 200 g (SEL,)
- Makaron pełnoziarnisty świderki + 170 g (GLU PSZ,)
- Surówka z rzepy, ogórka kiszonego i rukoli + 150 g
- Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
- Podwieczorek – Jogurt naturalny 2,5% tł 150g 1 szt (MLE,)
Wartości odżywcze
E: 2238.1 kcal; B: 94.5 g; T: 74.8 g; Kw. tł. nasy.: 24.1 g; W: 307.3 g; W tym cukry: 63.7 g; Bł.: 25.5 g; Sól: 11.8 g
E: 2163.4 kcal; B: 97.9 g; T: 82.6 g; Kw. tł. nasy.: 27.6 g; W: 268.9 g; W tym cukry: 34.7 g; Bł.: 39.9 g; Sól: 13.1 g
Śniadanie
- Płatki owsiane na mleku 200 ml (MLE, GLU OW,)
- Bułka pszenna długa krojona 50 g (GLU PSZ,)
- Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Zielona pasta z pieczonego kurczaka + 50 g (JAJ, MLE,)
- Porzeczkowy twarożek + 50 g (MLE,)
- Jabłko 1 szt.
- Kakao z mlekiem 250 ml (MLE,)
- Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Ser żółty 50 g (MLE,)
- Zielona pasta z pieczonego kurczaka + 50 g (JAJ, MLE,)
- Rzodkiewka 60 g
- Kakao z mlekiem b/c 250 ml (MLE,)
- II śniadanie – kanapka z szynkową z indyka i pomidorem (GLU PSZ, MLE, SOJ,) składniki: chleb razowy pszenno-żytni 30 g, masło extra 82% 5 g, szynkowa z indyka 30 g, pomidor 30 g
Obiad
- Zupa ryżowa z ziemniakami + 250 g (SOJ, SEL,)
- Morszczuk pieczony w posypce paprykowo-ziołowej + 100 g (RYB,)
- Sos chrzanowy + 70 g (MLE, S02,)
- Ziemniaki gotowane z koperkiem + 200 g
- Mix sałat z sosem winegret b/c + 60 g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Zupa ryżowa z ziemniakami + 250 g (SOJ, SEL,)
- Morszczuk na parze + 100 g (RYB,)
- Sos chrzanowy + 70 g (MLE, S02,)
- Ziemniaki gotowane z koperkiem + 200 g
- Mix sałat z sosem winegret b/c + 60 g
- Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
- Podwieczorek – Gruszka 1 szt. 150 g
Wartości odżywcze
E: 2176.2 kcal; B: 105.2 g; T: 61.5 g; Kw. tł. nasy.: 22.9 g; W: 309.9 g; W tym cukry: 106.3 g; Bł.: 25.3 g; Sól: 8.3 g
E: 2156.8 kcal; B: 114.4 g; T: 79.4 g; Kw. tł. nasy.: 34.3 g; W: 263.9 g; W tym cukry: 50.4 g; Bł.: 37.6 g; Sól: 9.9 g
Tydzień 14 października - 20 października
Jadłospis od 14.10.2024 r. do 20.10.2024 r.
Poniedziałek 14.10Wtorek 15.10Środa 16.10Czwartek 17.10Piątek 18.10
Śniadanie
- Kasza manna na mleku 200 ml (MLE, GLU PSZ,)
- Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Bułka pszenna długa krojona 50 g (GLU PSZ,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Ser mozzarella 50 g (MLE,)
- Polędwica Sopocka drobiowo-wieprzowa 50 g (SOJ,)
- Sałata lodowa 35 g
- Herbata czarna ekspresowa 250 ml składniki: woda, cukier, herbata czarna ekspresowa
- Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Ser mozzarella 50 g (MLE,)
- Polędwica Sopocka drobiowo-wieprzowa 50 g (SOJ,)
- Sałata lodowa 35 g
- Herbata czarna ekspresowa 250 ml składniki: woda, herbata czarna ekspresowa
- II śniadanie – kanapka graham z szynką wędzoną (GLU PSZ, MLE, ) składniki: chleb graham 30 g, masło extra 82% 5 g, szynka wędzona 30 g, sałata zielona 5 g
Obiad
- Zupa jarzynowa z ziemniakami + 250 ml (SOJ, MLE, SEL,)
- Makaron świderki + 170 g (GLU PSZ,)
- Masa serowa do makaronu + 100 g (MLE,)
- Mus truskawkowy b/c + 70 g (MLE,)
- Banan 1szt.
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Zupa jarzynowa z ziemniakami + 250 g (SOJ, MLE, SEL,)
- Makaron pełnoziarnisty świderki + 170 g (GLU PSZ,)
- Schab pieczony cały + 100 g
- Sos własny dieta + 70 g (SOJ,)
- Surówka z kapusty pekińskiej z olejem + 150 g
- Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
- Podwieczorek – Gruszka 1 szt. 150 g
Wartości odżywcze
E: 2452.3 kcal; B: 112.2 g; T: 72.4 g; Kw. tł. nasy.: 30.3 g; W: 349.4 g; W tym cukry: 122.2 g; Bł.: 23.6 g; Sól: 9.2 g
E: 2293.1 kcal; B: 118.2 g; T: 87.1 g; Kw. tł. nasy.: 29.7 g; W: 270.9 g; W tym cukry: 42.3 g; Bł.: 38.9 g; Sól: 12.6 g
Śniadanie
- Płatki owsiane na mleku 200 ml (MLE, GLU OW,) składniki: mleko 2%, płatki owsiane
- Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Bułka pszenna długa krojona 50 g (GLU PSZ,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Smalec z fasoli z kurkumą i tymiankiem + 50 g
- Szynkowa dębowa 50 g
- Papryka świeża 60 g
- Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml
- Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Smalec z fasoli z kurkumą i tymiankiem + 50 g
- Szynkowa dębowa 50 g
- Papryka świeża 60 g
- Herbata czarna ekspresowa z cytryną b/c 250 ml
- II śniadanie – kanapka graham z filetem królewskim (GLU PSZ, MLE,) składniki: chleb graham 30 g, masło extra 82% 5 g, filet królewski z indykiem 30 g + śliwki 2 szt.
Obiad
- Barszcz czerwony z ziemniakami + 250 g (SOJ, MLE, SEL,)
- Pulpet z kurczaka + 100 g (GLU PSZ, JAJ,)
- Sos pomidorowy + 70 g
- Kasza jęczmienna + 170 g (GLU JĘCZ,)
- Brokuł gotowany + 150 g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Barszcz czerwony z ziemniakami + 250 g (SOJ, MLE, SEL,)
- Pulpet z kurczaka + 100 g (GLU PSZ, JAJ,)
- Sos pomidorowy + 70 g
- Kasza jęczmienna + 170 g (GLU JĘCZ,)
- Brokuł gotowany + 150 g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Podwieczorek – Jogurt naturalny 150 g 1 szt. (MLE,)
Wartości odżywcze
E: 2251.9 kcal; B: 87.3 g; T: 79.4 g; Kw. tł. nasy.: 25.9 g; W: 303.5 g; W tym cukry: 71.7 g; Bł.: 30.8 g; Sól: 9.6 g
E: 2273 kcal; B: 100.7 g; T: 84.6 g; Kw. tł. nasy.: 30.4 g; W: 290.9 g; W tym cukry: 50.8 g; Bł.: 40 g; Sól: 12.6 g
Śniadanie
- Płatki pszenne na mleku 200 ml (MLE,) składniki: mleko 2%, płatki pszenne
- Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Bułka pszenna długa krojona 50 g (GLU PSZ,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Sałatka z makaronem pełnoziarnistym z kurczakiem i warzywami + 150 g (GLU PSZ,)
- Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
- Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml
- Sałatka z makaronem pełnoziarnistym z kurczakiem i warzywami + 150 g (GLU PSZ,)
- II śniadanie – kanapka graham z jajkiem gotowanym (GLU PSZ, MLE,) składniki: chleb graham 30 g, masło extra 82% 5 g, jajko gotowane kl M 0,5 szt., sałata zielona 5 g
Obiad
- Zupa ogórkowa z ziemniakami + 250 ml (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL,)
- Gulasz wieprzowy z warzywami + 200 g (GLU PSZ, SEL,)
- Ryż brązowy + 170 g
- Surówka z selera i brzoskwini b/c + 150 g (SEL,)
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Zupa ogórkowa z ziemniakami + 250 ml (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL,)
- Gulasz wieprzowy z warzywami + 200 g (GLU PSZ, SEL,)
- Ryż brązowy + 170 g
- Surówka z selera i brzoskwini b/c + 150 g (SEL,)
- Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
- Podwieczorek – Kiwi 1 szt.
Wartości odżywcze
E: 2651 kcal; B: 91.7 g; T: 92.9 g; Kw. tł. nasy.: 23.7 g; W: 368.2 g; W tym cukry: 92.2 g; Bł.: 34.6 g; Sól: 9.3 g
E: 2673.7 kcal; B: 104.6 g; T: 103.2 g; Kw. tł. nasy.: 28.7 g; W: 344.3 g; W tym cukry: 50.8 g; Bł.: 46.6 g; Sól: 12.9 g
Śniadanie
- Płatki owsiane na mleku 200 ml (MLE, GLU OW,) składniki: mleko 2%, płatki owsiane
- Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Bułka pszenna długa krojona 50 g (GLU PSZ,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Polędwica wiśniowa wędzona parzona 50 g (GLU PSZ, SOJ,)
- Pasta z jaj z natką pietruszki + 50 g (JAJ, MLE,)
- Sałata lodowa z pomidorami i olejem + 60 g
- Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
- Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Polędwica wiśniowa wędzona parzona 50 g (GLU PSZ, SOJ,)
- Pasta z jaj z natką pietruszki + 50 g (JAJ, MLE,)
- Sałata lodowa z pomidorami i olejem + 60 g
- Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml
- II śniadanie – kanapka graham z serkiem naturalnym i sałatą lodową (GLU PSZ, MLE,) składniki: chleb graham 30 g, masło extra 82% 5 g, serek naturalny 30 g, sałata zielona 5 g
Obiad
- Zupa pieczarkowa z ziemniakami 250 ml (SOJ, MLE, SEL,)
- Udziec z kurczaka wolno gotowany w glazurze miodowej + 100 g
- Ziemniaki gotowane z koperkiem + 200 g
- Sałatka szwedzka + 150 g (GOR,)
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Zupa pieczarkowa z ziemniakami 250 ml (SOJ, MLE, SEL,)
- Udziec z kurczaka wolno gotowany z ziołami + 100 g
- Sos pietruszkowy + 70 g (SOJ, MLE,)
- Ziemniaki gotowane z koperkiem + 200 g
- Sałatka szwedzka + 150 g (GOR,)
- Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
- Podwieczorek – Jogurt naturalny 150 g 1 szt. (MLE,)
Wartości odżywcze
E: 2149.2 kcal; B: 100.4 g; T: 69.1 g; Kw. tł. nasy.: 21.4 g; W: 294.4 g; W tym cukry: 84.2 g; Bł.: 25.7 g; Sól: 10 g
E: 2143.1 kcal; B: 109.5 g; T: 86.3g; Kw. tł. nasy.: 31 g; W: 249.6 g; W tym cukry: 40.9 g; Bł.: 35.5 g; Sól: 12.3 g
Śniadanie
- Płatki pszenne na mleku 200 ml (GLU PSZ, MLE,) składniki: mleko 2%, płatki pszenne
- Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Bułka pszenna długa krojona 50 g (GLU PSZ,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Twarożek makowy 50 g(MLE,)
- Miód (25g) 1 szt
- Jabłko 1 szt.
- Herbata ekspresowa czarna z/c 250 ml
- Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Twarożek makowy 50 g (MLE,)
- Szynkowa dębowa 50 g
- Jabłko 1 szt.
- Herbata ekspresowa czarna b/c 250 ml
- II śniadanie – kanapka graham z polędwicą sopocką i sałatą (GLU PSZ, MLE,) składniki: chleb graham 30 g, masło extra 82% 5 g, polędwica sopocka 30 g, sałata zielona 5 g
Obiad
- Zupa brokułowa z ziemniakami + 250 ml (SOJ, MLE, SEL,)
- Miruna pieczona w posypce ziołowej + 200 g (RYB,)
- Ziemniaki gotowane z koperkiem + 200 g
- Warzywa po grecku + 150 g (SEL,)
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Zupa brokułowa z ziemniakami + 250 ml (SOJ, MLE, SEL,)
- Miruna pieczona w posypce ziołowej + 200 g (RYB,)
- Sos cytrynowy + 70 g (GLU PSZ, MLE,)
- Ziemniaki gotowane z koperkiem + 200 g
- Fasolka szparagowa żółta + 150 g
- Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
- Podwieczorek – Kefir 1,5% tł. 150 ml 1 szt. (MLE,)
Wartości odżywcze
E: 2160.7 kcal; B: 78.6 g; T: 58.1 g; Kw. tł. nasy.: 19.9 g; W: 344.4 g; W tym cukry: 120.6 g; Bł.: 33.3 g; Sól: 8.4 g
E: 2122 kcal; B: 97.8 g; T: 79.6 g; Kw. tł. nasy.: 34.8 g; W: 269.9 g; W tym cukry: 48.8 g; Bł.: 39 g; Sól: 11.8 g
Tydzień 21 października- 27 października
Jadłospis od 21.10.2024 r. do 27.10.2024 r.
Poniedziałek 21.10Wtorek 22.10Środa 23.10Czwartek 24.10Piątek 25.10
Śniadanie
- Zacierka na mleku 200 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE,)
- Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Bułka pszenna długa krojona 50 g (GLU PSZ,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Polędwica Sopocka drobiowo-wieprzowa wędzona parzona 50 g (SOJ,)
- Pasta z groszku zielonego + 50 g
- Papryka świeża 60 g
- Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
- Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Polędwica Sopocka drobiowo-wieprzowa wędzona parzona 50 g (SOJ,)
- Pasta z groszku zielonego + 50 g
- Papryka świeża 60 g
- Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml
- II śniadanie – kanapka graham z jajkiem gotowanym (GLU PSZ, MLE,) składniki: chleb graham 30 g, masło extra 82% 5 g, jajko gotowane kl M 0,5 szt. + melon 150 g
Obiad
- Zupa kalafiorowa z ziemniakami + 250 ml (SOJ, MLE, SEL,)
- Gulasz z ciecierzycą, pieczarkami, papryką i cukinią (GLU PSZ, SEL,) + 200 g
- Ryż biały + 170 g
- Fasolka szparagowa zielona 150 g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Zupa kalafiorowa z ziemniakami + 250 ml (SOJ, MLE, SEL,)
- Gulasz z ciecierzycą, pieczarkami, papryką i cukinią (GLU PSZ, SEL,) + 200 g
- Ryż brązowy + 170 g
- Fasolka szparagowa zielona 150 g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Podwieczorek – sok wielowarzywny pasteryzowany 0,33 1 szt.
Wartości odżywcze
E: 2119.5 kcal; B: 80 g; T: 51.9 g; Kw. tł. nasy.: 17.3 g; W: 348.4 g; W tym cukry: 71.4 g; Bł.: 30.3 g; Sól: 13.6 g
E: 2137.2 kcal; B: 82.9 g; T: 65.5 g; Kw. tł. nasy.: 20.9 g; W: 322.9 g; W tym cukry: 57 g; Bł.: 52.1 g; Sól: 12.6 g
Śniadanie
- Płatki owsiane na mleku 200 ml (MLE, GLU OW,)
- Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Bułka pszenna długa krojona 50 g (GLU PSZ,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Szynka Konserwowa drobiowa 50 g (SOJ,)
- Pasta z tuńczykiem i natką pietruszki + 50 g (GLU PSZ, RYB, MLE, )
- Sałata lodowa z pomidorami i olejem + 60 g
- Herbata ekspresowa owocowa z/c 250 ml
- Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Masło extra 82% 10 g (MLE,)
- Szynka Konserwowa drobiowa 50 g (SOJ,)
- Pasta z tuńczykiem i natką pietruszki + 50 g (GLU PSZ, RYB, MLE,)
- Sałata lodowa z pomidorami i olejem + 60 g
- Herbata ekspresowa owocowa b/c 250 ml
- II śniadanie – kanapka graham ze schabem i sałatą zieloną (GLU PSZ, MLE, SOJ,) składniki: chleb graham 30 g, masło extra 82% 5 g, schab wędzony 30 g, sałata zielona 5 g
Obiad
- Zupa krem z pomidorów + 250 ml (SOJ, SEL,)
- Ser mozzarella 10 g (MLE,)
- Kotlet wieprzowy mielony + 100 g (GLU PSZ, JAJ,)
- Ziemniaki gotowane z koperkiem + 200 g
- Sałatka z buraków i jabłka (z olejem) b/c + 150 g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Zupa krem z pomidorów + 250 ml (SOJ, SEL,)
- Ser mozzarella 10 g (MLE,)
- Pulpet wieprzowy + 100 g (GLU PSZ, JAJ,)
- Sos własny dieta + 70 g (SOJ,)
- Ziemniaki gotowane z koperkiem + 200 g
- Sałatka z buraków i jabłka (z olejem) b/c + 150 g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
- Podwieczorek – kefir 2% tł. 150 ml 1 szt. (MLE,)
Wartości odżywcze
E: 2119.5 kcal; B: 80 g; T: 51.9 g; Kw. tł. nasy.: 17.3 g; W: 348.4 g; W tym cukry: 71.4 g; Bł.: 30.3 g; Sól: 13.6 g
E: 2137.2 kcal; B: 82.9 g; T: 65.5 g; Kw. tł. nasy.: 20.9 g; W: 322.9 g; W tym cukry: 57 g; Bł.: 52.1 g; Sól: 12.6 g
Śniadanie
Obiad
Wartości odżywcze
Śniadanie
Obiad
Wartości odżywcze
Śniadanie
Obiad
Wartości odżywcze
Tydzień 28 października - 3 listopada
Jadłospis od 26.08.2024 r. do 01.08.2024 r.
Poniedziałek 28.10Wtorek 29.10Środa 30.10Czwartek 31.10
Śniadanie
Obiad
Wartości odżywcze
Śniadanie
Obiad
Wartości odżywcze
Śniadanie
Obiad
Wartości odżywcze
Śniadanie
Obiad
Wartości odżywcze
Tydzień 30 września - 06 października
Jadłospis od 30.09.2024 r. do 06.10.2024 r.
Wtorek 01.10Środa 02.10Czwartek 03.10Piątek 04.10
Śniadanie |
||
|
|
|
Obiad |
||
|
|
|
Wartości odżywcze | E: 2429.8 kcal; B: 107.3 g; T: 83.4 g; Kw. tł. nasy.: 25.1 g; W: 319.9 g; W tym cukry: 70.8 g; Bł.: 30.3 g; Sól: 13.9 g | E: 2450.6 kcal; B: 120.5 g; T: 90.5 g; Kw. tł. nasy.: 29.7 g; W: 303.4 g; W tym cukry: 50 g; Bł.: 40.3 g; Sól: 17 g |
Śniadanie |
||
|
|
|
Obiad |
||
|
|
|
Wartości odżywcze | E: 2487 kcal; B: 91.8 g; T: 76.7 g; Kw. tł. nasy.: 21.1 g; W: 365.8 g; W tym cukry: 84.1 g; Bł.: 33.6 g; Sól: 9.5 g | E: 2512.3 kcal; B: 104.7 g; T: 87.3 g; Kw. tł. nasy.: 26.2 g; W: 342.6 g; W tym cukry: 43.6 g; Bł.: 46.8 g; Sól: 13.3 g |
Śniadanie |
||
|
|
|
Obiad |
||
|
|
|
Wartości odżywcze | E: 2271.1 kcal; B: 90.8 g; T: 73.8 g; Kw. tł. nasy.: 23.4 g; W: 318.6 g; W tym cukry: 95.6 g; Bł.: 33.7 g; Sól: 11.9 g | E: 2230.8 kcal; B: 97.1 g; T: 88.4 g; Kw. tł. nasy.: 31.8 g; W: 272.9 g; W tym cukry: 49.9 g; Bł.: 41.7 g; Sól: 14.1 g |
Śniadanie |
||
|
|
|
Obiad |
||
|
|
|
Wartości odżywcze | E: 2227 kcal; B: 81.6 g; T: 61.8 g; Kw. tł. nasy.: 20.8 g; W: 349.7 g; W tym cukry: 126.6 g; Bł.: 28.1 g; Sól: 8.6 g | E: 2103.8 kcal; B: 98.1 g; T: 79.1 g; Kw. tł. nasy.: 30.6 g; W: 266.2 g; W tym cukry: 56.6 g; Bł.: 33.4 g; Sól: 11.7 g |
Tydzień 07 października - 13 października
Jadłospis od 07.10.2024 r. do 13.10 2024 r.
Poniedziałek 07.10Wtorek 08.10Środa 09.10Czwartek 10.10Piątek 11.10
Śniadanie |
||
|
|
|
Obiad |
||
|
|
|
Wartości odżywcze | E: 2261.3 kcal; B: 105.9 g; T: 65.9 g; Kw. tł. nasy.: 23.3 g; W: 323.3 g; W tym cukry: 67.4 g; Bł.: 26.4 g; Sól: 13.6 g | E: 2252 kcal; B: 107.1 g; T: 78.9 g; Kw. tł. nasy.: 26.9 g; W: 294.3 g; W tym cukry: 48.7 g; Bł.: 48.3 g; Sól: 12.5 g |
Śniadanie |
||
|
|
|
Obiad |
||
|
|
|
Wartości odżywcze | E: 2199.4 kcal; B: 96.3 g; T: 66.3 g; Kw. tł. nasy.: 24.3 g; W: 317.5 g; W tym cukry: 107.4 g; Bł.: 28.5 g; Sól: 10.6 g | E: 2180.9 kcal; B: 104 g; T: 88.4 g; Kw. tł. nasy.: 30.9 g; W: 256.3 g; W tym cukry: 36.7 g; Bł.: 36.7 g; Sól: 13 g |
Śniadanie |
||
|
|
|
Obiad |
||
|
|
|
Wartości odżywcze | E: 2380.1 kcal; B: 93.7 g; T: 80.7 g; Kw. tł. nasy.: 26.2 g; W: 326.6 g; W tym cukry: 65.3 g; Bł.: 38.9 g; Sól: 12.4 g | E: 2386.6 kcal; B: 98.8 g; T: 88.5 g; Kw. tł. nasy.: 29.4 g; W: 311.4 g; W tym cukry: 44.9 g; Bł.: 47.3 g; Sól: 13.8 g |
Śniadanie |
||
|
|
|
Obiad |
||
|
|
|
Wartości odżywcze | E: 2238.1 kcal; B: 94.5 g; T: 74.8 g; Kw. tł. nasy.: 24.1 g; W: 307.3 g; W tym cukry: 63.7 g; Bł.: 25.5 g; Sól: 11.8 g | E: 2163.4 kcal; B: 97.9 g; T: 82.6 g; Kw. tł. nasy.: 27.6 g; W: 268.9 g; W tym cukry: 34.7 g; Bł.: 39.9 g; Sól: 13.1 g |
Śniadanie |
||
|
|
|
Obiad |
||
|
|
|
Wartości odżywcze | E: 2176.2 kcal; B: 105.2 g; T: 61.5 g; Kw. tł. nasy.: 22.9 g; W: 309.9 g; W tym cukry: 106.3 g; Bł.: 25.3 g; Sól: 8.3 g | E: 2156.8 kcal; B: 114.4 g; T: 79.4 g; Kw. tł. nasy.: 34.3 g; W: 263.9 g; W tym cukry: 50.4 g; Bł.: 37.6 g; Sól: 9.9 g |
Tydzień 14 października - 20 października
Jadłospis od 14.10.2024 r. do 20.10.2024 r.
Poniedziałek 14.10Wtorek 15.10Środa 16.10Czwartek 17.10Piątek 18.10
Śniadanie |
||
|
|
|
Obiad |
||
|
|
|
Wartości odżywcze | E: 2452.3 kcal; B: 112.2 g; T: 72.4 g; Kw. tł. nasy.: 30.3 g; W: 349.4 g; W tym cukry: 122.2 g; Bł.: 23.6 g; Sól: 9.2 g | E: 2293.1 kcal; B: 118.2 g; T: 87.1 g; Kw. tł. nasy.: 29.7 g; W: 270.9 g; W tym cukry: 42.3 g; Bł.: 38.9 g; Sól: 12.6 g |
Śniadanie |
||
|
|
|
Obiad |
||
|
|
|
Wartości odżywcze | E: 2251.9 kcal; B: 87.3 g; T: 79.4 g; Kw. tł. nasy.: 25.9 g; W: 303.5 g; W tym cukry: 71.7 g; Bł.: 30.8 g; Sól: 9.6 g | E: 2273 kcal; B: 100.7 g; T: 84.6 g; Kw. tł. nasy.: 30.4 g; W: 290.9 g; W tym cukry: 50.8 g; Bł.: 40 g; Sól: 12.6 g |
Śniadanie |
||
|
|
|
Obiad |
||
|
|
|
Wartości odżywcze | E: 2651 kcal; B: 91.7 g; T: 92.9 g; Kw. tł. nasy.: 23.7 g; W: 368.2 g; W tym cukry: 92.2 g; Bł.: 34.6 g; Sól: 9.3 g | E: 2673.7 kcal; B: 104.6 g; T: 103.2 g; Kw. tł. nasy.: 28.7 g; W: 344.3 g; W tym cukry: 50.8 g; Bł.: 46.6 g; Sól: 12.9 g |
Śniadanie |
||
|
|
|
Obiad |
||
|
|
|
Wartości odżywcze | E: 2149.2 kcal; B: 100.4 g; T: 69.1 g; Kw. tł. nasy.: 21.4 g; W: 294.4 g; W tym cukry: 84.2 g; Bł.: 25.7 g; Sól: 10 g | E: 2143.1 kcal; B: 109.5 g; T: 86.3g; Kw. tł. nasy.: 31 g; W: 249.6 g; W tym cukry: 40.9 g; Bł.: 35.5 g; Sól: 12.3 g |
Śniadanie |
||
|
|
|
Obiad |
||
|
|
|
Wartości odżywcze | E: 2160.7 kcal; B: 78.6 g; T: 58.1 g; Kw. tł. nasy.: 19.9 g; W: 344.4 g; W tym cukry: 120.6 g; Bł.: 33.3 g; Sól: 8.4 g | E: 2122 kcal; B: 97.8 g; T: 79.6 g; Kw. tł. nasy.: 34.8 g; W: 269.9 g; W tym cukry: 48.8 g; Bł.: 39 g; Sól: 11.8 g |
Tydzień 21 października- 27 października
Jadłospis od 21.10.2024 r. do 27.10.2024 r.
Poniedziałek 21.10Wtorek 22.10Środa 23.10Czwartek 24.10Piątek 25.10
Śniadanie |
||
|
|
|
Obiad |
||
|
|
|
Wartości odżywcze | E: 2119.5 kcal; B: 80 g; T: 51.9 g; Kw. tł. nasy.: 17.3 g; W: 348.4 g; W tym cukry: 71.4 g; Bł.: 30.3 g; Sól: 13.6 g | E: 2137.2 kcal; B: 82.9 g; T: 65.5 g; Kw. tł. nasy.: 20.9 g; W: 322.9 g; W tym cukry: 57 g; Bł.: 52.1 g; Sól: 12.6 g |
Śniadanie |
||
|
|
|
Obiad |
||
|
|
|
Wartości odżywcze | E: 2119.5 kcal; B: 80 g; T: 51.9 g; Kw. tł. nasy.: 17.3 g; W: 348.4 g; W tym cukry: 71.4 g; Bł.: 30.3 g; Sól: 13.6 g | E: 2137.2 kcal; B: 82.9 g; T: 65.5 g; Kw. tł. nasy.: 20.9 g; W: 322.9 g; W tym cukry: 57 g; Bł.: 52.1 g; Sól: 12.6 g |
Śniadanie |
||
Obiad |
||
Wartości odżywcze |
Śniadanie |
||
Obiad |
||
Wartości odżywcze |
Śniadanie |
||
Obiad |
||
Wartości odżywcze |
Tydzień 28 października - 3 listopada
Jadłospis od 26.08.2024 r. do 01.08.2024 r.
Poniedziałek 28.10Wtorek 29.10Środa 30.10Czwartek 31.10
Śniadanie |
||
Obiad |
||
|
||
Wartości odżywcze |
Śniadanie |
||
Obiad |
||
Wartości odżywcze |
Śniadanie |
||
Obiad |
||
Wartości odżywcze |
Śniadanie |
||
Obiad |
||
Wartości odżywcze |